Александър Тодоров заяви, че е подал оставка като изпълнителен директор на ЦСКА. Той сподели, че е предприел такъв ход заради абсолютното си несъгласие с управленската политика на мажоритарните акционери.

"Имам две точки да засегна. Едната е моята оставка като изпълнителен директор на ЦСКА, за което имам и моите мотиви. Втората точка е моментното състояние на клуба, което предполагам, че интересува всички привърженици. Подал съм си оставката, тя е приета, вече е подадена в Агенцията по вписванията, която ще утвърди раздялата ми като изпълнителен директор на клуба. Защо се стигна до тук - заради абсолютното ми несъгласие с политиката на мажоритарните акционери в момента", започна Тодоров. 

"По една или друга причина те не желаят това дружество да продължи в този си вид. Те имат концепция, която ще разкрият пред привържениците. За мен тя е изключително рискова и не е обмислена във всички аспекти".

"При всички положения тя ще бъде много атакувана, предполагам и юридически. За мен тя трябва да е много добре изпипана, но не виждам как може да стане това. най-малкото, до голяма степен УЕФА ще има много сериозни претенции. Пожелавам им успех и дано направят това, което са намислили. Но то е много рисково и аз като изпълнителен директор съм абсолютно против това решение на собствениците. Вие знаете моята концепция и тя не е променена от две години. Аз искам да се оздрави съществуващото дружество и да не се разпилява активът, който до този момент е събран. А основният актив са играчите", каза още Александър Тодоров.

"Ще изпълня ангажимента си като изпълнителен директор. Още в понеделник ще подам жалбата, която е необходима за лиценза, за разглеждане пред Апелативната комисия. Aко са готови документите, които трябва да съпътстват тази жалба, най-вероятно Апелативната комисия ще се произнесе в наша полза. Но трябва да има плащания", коментира Тодоров.

"Ако решението на мажоритарните собственици е в друга посока, може да не се представят никакви документи и Апелативната комисия няма какво да се произнася. Аз апелирам да се направи всичко възможно ЦСКА да има лиценз. Най-малкото ще се даде време на отбора, а това означават възможности". 

"Трябва да се платят и заплати, ако искаме да запазим играчите. В противен случай е напълно възможно след последния мач да си тръгнат и да не се върнат никога. А сега ще ви обясня как се трупат 11 млн. дългове към НАП. Към октомври 2008 г. ЦСКА нямаше нито стотинка задължения към НАП. Само да ви кажа, че над 50 хил. на месец са лихвите, защото ясно е с какви лихвени проценти работи агенцията. Близо 60 хил. лв. всеки месец се трупат само от лихви. Така се получават 11 млн. задължения към НАП."

"Така или иначе тези дългове са обезпечени, законът дава тази възможност. Защо през тези пет години не са плащани, не мога да кажа. Знаете през това време и на какви високи заплати са били играчите и разбирате какви ставки като данъци е трябвало да се плаща". 

"Не са прикривани данъци, всичко е абсолютно на светло. В крайна сметка, държавата си взима своите лихви върху това неплащане. Това утежнява положението на клуба, но не това е най-големият проблем на ЦСКА. Най-големият е свързан с непосредствените задължения от дела на футболисти, мениджъри...Едно дело във ФИФА например, няма право на разсрочване или възможност да не се плати незабавно. Знаете, че като излезе едно решение, първата санкция е глоба, после отнемане на точки и после изхвърляне от групата. Това е проблемът", поясни Тодоров.

"Тези 800 хил. лв. от Буш, за които говорим, една част отидоха за заплати на футболистите. Другата част беше за разплащане за неща по сключени споразумения към физически и юридически лица, които имат отношения по лиценза". 

"Колкото до Чочев, това е нелеп случай. Тези банкови сметки се дават от счетоводния отдел и се е получила сгрешка", завърши Тодоров".