Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви, че премиите и заплатите в клуба се изплащат, а дължимите суми в школата ще бъдат изчистени в следващите дни. Шефът на „червените“ говори след равенството 1:1 с Лудогорец в мача от 16-ия кръг на А група.

Александър Томов се обърна задочно към президента на българския шампион Кирил Домусчиев, че не би трябвало да възприема като „опасност“, ако ЦСКА спечели първенството, тъй като това би било „привилегия за българския футбол“.

Освен това, индиректно, Александър Томов се опита да засегне Кирил Домусчиев, както и други президенти на родни тимове, по темата за националния отбор и уволнения селекционер Любослав Пенев.

В дългото си изказване пред медиите, шефът на ЦСКА не пропусна да нападне и бившите собственици на клуба, като ги нарече „Гърнетата“, но и благодари на феновете, които подкрепиха тима в срещата на "Българска армия".

„Синдромът Лудогорец е преодолян, повече не съществува. В България няма само един водещ отбор, има и ЦСКА, който най-вероятно ще завърши на първо място. Показахме, че тази година не отстъпваме на Лудогорец, но не сме доволни от равния резултат. Мачът подсказа, не само защото ЦСКА води с 5 точки, но и защото имаме стратегия, можем да претендираме за първото място“, сподели Томов.

„Основният ми извод е, че има два силни отбора в България – ЦСКА и Лудогорец. В минали години ръководството е сваляло шапка на Лудогорец. Слуховете за продажбата на титли, нашите фенове знаят, може би най-добре. Във всеки мач ние ще играем за победа“, допълни още главният акционер на клуба.

Относно изказване на Кирил Домусчиев, че има „опасност“ ЦСКА да спечели титлата у нас, Томов отговори: „Защо опасност? Няма ли да е привилегия за българския футбол ние да станем шампиони? Още нещо, когато има два отбора с изравнени шансове, ще има конкуренция в България и ще е добре за българския футбол. Сега в момента е ясно, че ще има голям сблъсък през пролетта. Играем без всякакви комплекси.“

„Искам да опровергая това, че от ЦСКА има някакъв натиск, ние просто не искаме да се допускат съдии, които се компрометират. Днес съдията едва удържа мача, специалистите ще гледат ситуациите. Мачът беше много напрегнат, много твърд, но показахме, че ЦСКА е голям отбор.“

„Искам да благодаря на нашите фенове. С такива фенове се стига далеч, аз не крия, че имаме европейски амбиции за догодина. Феновете са неразделна част от този успех, без тях – не можем. В България има хора, които рушат и хора, които градят. Днес на мача беше министърът на спорта. Не крия, че ще започнем поетапно възстановяване на Панчарево, ако държавата ни го даде. Приятна изненада за мен е, че този министър дойде на мача, не искаше да бъде обявяван, а само наблюдаваше. Просто виждам един реален и земен човек, който разбира от спорт и футбол.

Мерсин преведоха една малка сума, никой не иска да напуска елита. Няма неплатени заплати, вчера се изплати в ЦСКА една премия“, каза още Томов.

„Не искам да коментирам решенията за Любослав Пенев, това е, че вече от години, ние не участваме на голям европейски или световен турнир. Съгласен съм с Борислав Михайлов, че ние клубовете трябва да стимулираме младите звезди. Не съм от тези президенти, които ще се произнасят дали да бъде съхранен, или отстранен Любослав Пенев.“

„Не виждам в школата да остане някой без заплати, в близките дни ще има специална грижа за тях. Ние изплащаме две суми на Пакурар. Всичко след Гърнетата, с адрес Перник, продължаваме да изплащаме като суми.“

„Случаят с Анисе е скандален, не може да има сделка, която да не се обявява, тъй като Ботев и Лудогорец крият. От БФС не я обявяват. За да има справедливост от БФС, трябва да обявят сумата по сделката.“

„Ако до Нова година получим концесия, инвеститорът е реален, ако това стане в началото на годината, ще се опитаме да задържим интереса на инвеститора. Този стадион ще бъде на феновете на ЦСКА. Ние завършихме Сектор Г с частни пари, а това е от полза за всички“, завърши Александър Томов.