ЦСКА посреща шампиона Лудогорец на своя „Българска армия“ в ключов двубой за титлата. Двубоят е днес от 16 часа, а след разразилите се скандали около съдията на срещата, той ще стане ясен непосредствено преди самия мач след жребий.

Изключително интересния сблъсък може да наблюдавате на живо в сайта Gong.bg и ефира на Нова телевизия, както разбира се и да слушате пряко по Дарик радио.

„Червените“ влизат в битката като лидер в шампионата с актив от 36 точки след изиграни 15 мача до този момент. Лудогорец е втори с пет точки по-малко, а победа на един от двата отбора сериозно би наклонило везните в борбата за трофея, въпреки сериозната бройка мачове оставаща до края на първенството.

Тимът на Стойчо Младенов излиза твърдо решен за първа победа над Лудогорец в шампионата. До този момент от сезона, домакините имат едва една загуба, като тя дойде именно от шампионите в Разград.

Двамата старши треньори нямат сериозни проблеми в съставите си с изключение на трайно контузените футболисти. Може би най-сериозната дилема пред наставника на Гостите Георги Дерменджиев е дали ще може да разчита на централния си нападател Роман Безяк, който не тренира пълноценно в последните няколко дни. Ако словенецът отпадне от сметките, той най-вероятно ще бъде заменен от друг класен нападател – Юнес Хамза.

В групата на домакините пък се завръщат Иван Стоянов и Орелиен Жоаким, които доскоро лекуваха травми. Почти сигурно е обаче, че те няма да бъдат хвърлени в битката от самото начало.

Както вече стана ясно, главният рефер на мача ще бъде определен след жребий. Първоначално за съдия на дербито бе назначен Николай Йорданов, но след бурните реакции от „червения“ лагер, той бе отстранен, а шефът на съдиите Никола Джугански хвърли оставка. Въпреки всичко обаче, Йорданов остава един от тримата, който може да ръководи срещата. Другите двама са Георги Йорданов и Таско Тасков.

Изказванията преди мача

Анатоли Нанков, помощник треньор на ЦСКА: "Има риск ЦСКА да стане шампион и то огромен. Смятаме да  рискуваме и да покажем най-доброто, което ЦСКА заслужава да  има.Трудно се работи в такава обстановка. Особено Стойчо  Младенов успява все още да предпази футболистите от тези  писания, които излизат в пресата. Случихме на страхотни момчета, мога да го кажа с ръка на сърцето си. Има трудности, нормално  е, след като пет години клубът се руши. Успяваме да сплотим  колектива, да мобилизираме момчетата. Показваме го на терена,  дано и за в бъдеще да продължаваме по този начин.Ще се опитаме да играем по най-добрия начин. Каквото зависи от футболистите и треньорите ще го направим. Ще се радваме  сектор "Г" да е пълен, да дойдат хората на стадиона. Вярваме, че стадионът ще е пълен. Нормално е Лудогорец години наред готви  един отбор, надграждат. Имат най-големите финансови възможности, спор няма, но ние сме ЦСКА и ще се опитаме да покажем  най-доброто. Надявам се и знам, че можем да победим.“

Георги Дерменджиев, старши треньор на Лудогорец: „Мисля, че не е необходимо да обръщаме такова внимание на съдията, лично ние като отбор не го искаме. Интересува ме само техническата страна на въпроса. Интересува ме моят отбор. Всички са тук, вие ще ги видите, цялата група, която съм взел, е тук. Това е един от мачовете, за нас пореден, ние го играем с уважение и респект към ЦСКА, но ще подходим по най-сериозния начин. За първенството е изключително важен мачът. Лудогорец вече има много сериозна рутина и мисля, че напрежението в мача няма да им повлияе. Голямо напрежение се създава около мача, а стойността са 3 точки, които са важни, но това е пореден мач от първенството. Има много мачове след това, тези 3 точки не са решаващи. Казвам ви честно, изобщо не ги следя тези моменти за съдията. За мен е важно утре да излезем и да изиграем един мач, който искаме да изиграем. Ние не се притесняваме от съдиите, в България има изключително добри съдии. Вярвам в тях, че ще изсвирят мача така, както трябва да бъде. Нямаме проблем в момента. Всички са в добро състояние, националите са по-изморени от пътуването, Хамза, Ангуло, Милан Борян, имат тежки пътувания, защото идват отдалеч. Българите мисля, че успяха да се възстановят. Те са свикнали на този цикъл и преодоляват загубите.“

16:00 ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ

А група, 16 кръг, „Българска армия“

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш – Ап.Попов, Тунчев, Оршулич Василев – Сънди, Маркиньос – Силва, Фелипе, Соарес- Буш

Старши треньор: Стойчо Младенов

Лудогорец: Вл.Сотянов – Кайсара, Моци, Терзиев, Й.Минев -Дяков, Ешпиньо – Александров, Марселиньо, Абало – Хамза

Старши треньор: Георги Дерменджиев