ЦСКА не можа да разплете моряшкия възел на Черно море и в осмия си пореден опит на "Тича". След като и в предишните 7 гостувания във Варна "червените" не постигнаха победа, сега статуквото не се промени и мачът завърши 1:1. Гола за "червените" вкара Жуан Фелипе със страхотен шут отдалеч в 32-ата минута.

Резервата Живко Петков реализира за "моряците" в 84-ата минута след грешка на вратаря Дивиш и защитата за крайното 1:1.

Дълго време изглеждаше, че ЦСКА държи контрола върху мача и ще го спечели, но накрая елементарна грешка на вратаря Дивиш позволи на Живко Петков да донесе точката на "моряците".

ЦСКА се задържа на първата позиция със 17 точки, Черно море е във втората половина на таблицата с 6 пункта.

Мачът започна очаквано с много битка в средата на терена, типично за сблъсък на "Тича". В началните десетина минути нито един от двата тима не стигна до изгодно положение.

Първата голова възможност в мача се откри пред варненци, но Стенио в 22-ата, който преодоля и вратаря, не успя да нанесе силен удар и топката бе отбита пред голлинията. Малко преди това Черно море имаше претенция за игра с ръка на Кукоч в пеналта на ЦСКА, неуважена от Никола Попов. Повторенията показаха, че има контакт на ръката на Кукоч с топката.

Последва далечен удар на Симеон Раков, който вратарят Дивиш отрази, а при добавката Миро Манолов беше в засада.

ЦСКА обаче откри резултата в 32-ата минута, когато страхотен далечен изстрел на Жуан Фелипе не остави проблеми на вратаря на Черно море Китанов за 0:1.

На почивката Никола Спасов направи смяна и в състава на домакините дебютира полякът Марчин Бругхард.

Първата ситуация след почивката бе нелош удар с глава на Тунчев и добро спасяване на вратаря на Черно море Китанов.

Дълго време през втората част Черно море не можа да намери начин да изостри играта и да стигне до изравняване в резултата. Сякаш и физическата подготовка не е наред при "моряците".

Неочаквано обаче резервата Живко Петков се откъсна, преодоля и вратаря Дивиш, който се размина с топката и не можа да я изчисти,  и я прати в мрежата на ЦСКА за крайното 1:1 в 84-ата минута.

Проследете мача минута по минута с Gong.bg, на живо по Диема и Дарик радио, както и в платформата play.gong.bg

ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА 1:1

ЧЕРНО МОРЕ: 33 Георги Китанов, 4 Михаил Венков, 6 Кирил Котев, 25 Сашо Александров, 5 Стефан Станчев /81 Бекир Расим /, 8 Стенио, 84 Тодор Паланков /46-Марчин Бругхард/, 13 Симеон Райков 17 Иван Коконов, 14 Георги Божилов, 20 Мирослав Манолов /61-Живко Петков/

ЦСКА: 33 Якуб Дивиш, 77 Тончи Кукоч, 3 Александър Тунчев, 14 Валентин Илиев, 21 Венцислав Василев, 70 Жуан Фелипе Рибейро /70-Еденилсон Бергонси/, 28 Маркиньос, 4 Стивън Сънди, 11 Неманя Милисавлиевич /64-Луис Соарес/, 7 Тони Силва, 17 Серджиу Буш

Голмайстори: 0:1 Жуан Фелипе 32, 1:1 Живко Петков 84