Отборът на ЦСКА гостува на Литекс в дербито от 27-ия кръг на А група. Двубоят е тази вечер на Градския стадион в Ловеч и стартира в 20 часа. Главен рефер на срещата е Станислав Ставров.

Двубоят между Литекс и ЦСКА може да наблюдавате пряко по Diema Sport, платформата Gong Play, секцията ни Livescore, както и на честотите на Дарик радио.

При визитата си в Ловеч „червените“ ще търсят своя първи гол през пролетта. Отборът на Галин Иванов няма попадение в противниковата врата повече от 700 минути, а загубата на лидера Лудогорец от Берое вчера е допълнителен мотив за гостите от София, които ще имат възможност да скъсят дистанцията с лидера.

И двата тима имат редица кадрови проблеми. Старши треньорът на „оранжевите“ Красимир Балъков няма да може да разчита на трима от основните с футболисти, които са наказани. Става дума за Румен Руменов, Антон Неделков и Никола Колев, които със сигурност пропускат сблъсъка, други са под въпрос заради различни здравословни проблеми през седмицата. Именно поради тази причина в групата за двубоя попаднаха двама от юношите на клуба – Емил Петров и Александър Георгиев. Кирил Десподов пък е възстановен от травмата си, след като пропусна последните три мача на своя тим.

От своя страна наставникът на гостите от София Галин Иванов не може да използва вратарят Максимс Уваренко, както и халфовете Маркинцос и Бъркляча. Другият страж Якуб Дивиш също е със здравословни проблеми, което означава, че на вратата със сигурност ще застане Анатоли Господинов, който с последните мачове си спечели титулярното място. В редиците на „червените“ се завръща капитанът Валентин Илиев, а Стивън Сънди продължава да бъде наказан.

По-рано през деня ще се играе и другият двубой от първата шестица на А група между отборите на Локомотив София и Ботев Пловдив. Мачът е на стадион „Локомотив“ в Надежда и започва в 17 часа. Главен рефер на срещата е Никола Попов.

По традиция мача може да гледате на живо по Diema Sport, платформата Gong Play, както да следите минута по минута в секцията ни Livescore и да слушате пряко по Дарик радио.