Ръководството на ЦСКА обяви кой ще бъде съперник на тима в контролната среща, която „армейците“ ще изиграят в паузата за мачове на националния отбор.

Съперникът ще бъде украинският Металург Донецк, а двубоят ще се проведе в неделя от 18 часа. Срещата ще бъде посветена на Велизар Димитров, който прекара дълги години именно в ЦСКА и Металург. В мача той ще играе и за двата отбора. На терена пък ще бъдат и други бивши любимци на „червените“ фенове като Жуниор Мораес и Грегъри Нелсон, които сега се подвизават в украинския тим.

Първоначално имаше вариант ЦСКА да играе двубой срещу Парма, но той пропадна и така се стигна до договорка с Металург Донецк.

„Мачът ще бъде нормален, с който отборът да продължи своята подготовка. Няма да бъде шоу мач. С изключение на Велизар Димитров и още един играч, други такива няма да имат. Велизар е изключителен футболист. Той направи добра кариера, показа се като голям играч и човек в Украйна, но той заслужаваше да играе в голям британски клуб“, сподели Александър Томов.

„За Мартин Петров ще кажа, че е по-вероятно да няма роля в клуба. Той си има предложение в чужбина. Що се отнася до Велизар – ние оказваме внимание на хора, които са останали в клуба в трудни моменти, на хора, показали лоялност. Името на Велизар Димитров ще остане в историята на този клуб. Той в момента е скаут и ако поиска възможност да работи в клуба, аз със сигурност ще разгледам този вариант.“