Лидерът в първенството след първите осем кръга ЦСКА ще има тежка задача в столичното дерби с Локомотив, за да устиска върха. "Червените" имат нужда от задължителна победа срещу "железничарите", за да не изпускат позицията си. 

Традицията в последните няколко години, а и като цяло, е на страната на момчетата на Стойчо Младенов. Те са спечелили почти половината от мачовете си срещу "червено-черните" - 60 победи от 124 мача. Съперникът пък е взел едва 26 успеха. 

Локомотивци обаче играят много добре от началото на сезона и рядко грешат. Те са тимът с най-добрата защита, като са допуснали едва четири попадения за осем кръга, докато опонентът им е с най-доброто нападение - 18 гола досега или по над 2 средно на мач. 

Двата тима определено ще излязат изключително мотивирани. Те получиха част от забавените си пари в навечерието на сблъсъка и нямат причини да мислят за нещо различно от футбол. 

На всичкото отгоре, наставниците Стойчо Младенов и Димитър Васев ще бъдат с най-доброто, с което разполагат. При "железничарите" контузени и наказани няма, докато от състава на "червените" отсъства само Иван Стоянов. 

Рефер на двубоя е Цветан Кръстев, който определено е на кадем за ЦСКА. Съдията е ръководил пет мача на "червените", като те са спечелили четири и един е завършил наравно. "Железничарите" пък са с два двубоя под негово ръководство и са загубили и двата. 

Мачът е с начален час 19:00 часа и ще бъде излъчван директно по Диема, в ефира на Дарик радио, както и минута по минута на Gong.bg. Мачовете от днес в 9-ия кръг са следните:

16:45 часа: Хасково - Левски

17:00 часа: Марек - Ботев

18:30 часа: Локомотив Пловдив - Берое

19:00 часа: ЦСКА - Локомотив София