Вечното дерби между Левски и ЦСКА може да е с все по-намаляваща посещаемост през последните години, но то продължава да предизвиква интерес и извън границите на България. Изненадващо или не, но дори в далечна Колумбия се интересуват от него. 

Вестник "Ел Тиемпо" от южноамериканската страна направи класация на 10-те най-зрелищни дербита по света, като нареди софийското на 6-а позиция. А ето и какво написаха колегите за враждата между "сини" и "червени" през годините:

"България е страна, която не изживява най-силните си мигове на национално ниво, но която разполага с някои велики футболисти. И все пак, в тази страна има едно дерби, противопоставящо вечните съперници Левски и ЦСКА, което предизвиква сериозни емоции, макар водещите му фигури да отиват в други страни."

"Защо се мразят двата отбора? ЦСКА, който играе в червено, е бил клубът на богатите комунисти и най-високите прослойки на обществото по време на социалистическия строй в страната. От друга страна, Левски е бил отборът на хората от бедните предградия и синият му цвят е бил познат заради либералните убеждения на феновете му."

"Тези противопоставяния са останали вече в миналото, но яростта и емоциите още съществуват. И слава Богу, не се отдават на политически, а само на спортни различия в момента", пише вестник "Ел Тиемпо". 

137-ото издание на Вечното дерби е тази събота от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Този мач ще можете да проследите директно с картина на Gong.bg, в ефира на Дарик радио, както и по Нова Телевизия.