Спортният министър Красен Кралев коментира положението, в което се намира един от родните грандове ЦСКА. Кралев изрази своето учудване от факта, че феновете на клуба не са реагирали, когато отборът е бил източван.

Припомняме, че в момента за ЦСКА е открито производтсво по несъстоятелност.

„Ясно е, че държавата и Футболният съюз са правили много компромиси именно в интерес на феновете. Чувам различни коментари, които казват, защо не реагирахте по-рано, защо се допуснаха същите тези хора - щяха да реагират, ако всички институции се бяха намесили по-рано. Нали в името на тези фенове дадохме шанс на собствениците – министерството, Футболният съюз, държавата. Дадоха шанс, приеха погасителни планове. Даваха шанс на всяко поредно ръководство да се справи с проблемите. Обаче тези хора – предишните ръководители, са злоупотребявали с ЦСКА. Това, че се източи клубът не е наша вината, нито е на сегашното ръководство, каза министърът. - Странно защо феновете на ЦСКА не реагираха, когато беше очевидно, че клубът се източва, че се злоупотребява, че се водят дела, че се взимат футболисти, които нямат такава стойност, че цените не са реални. Във футболния свят това не е тайна. Никой не взимаше тогава отношение, защото всеки смяташе, че ще се размине, че ще случи нещо, че поредният спасител, който идва в ЦСКА, ще оправи положението“, започна Кралев.

Министърът посочи, че с обещания ЦСКА няма да се оправи, защото трябва да има икономически аргументи, коректност и добро желание. Той беше категоричен, че след проведената в ММС по молба на премиера Борисов експертна среща между БФС и ЦСКА е уточнен алгоритъм за процедиране по казуса. Очаква се Правната комисия към БФС да се произнесе по внесената документация, удостоверяваща приемственост между старото дружество, преминало в несъстоятелност, и новото. Следващото условие, на което клубът трябва да отговори, за да продължи дейността си във „В“ група, е внасяне на молба за членство във Футболния съюз и свикване на Изпълкома.

„Виждате, че хората, които ръководят клуба - всички искат ЦСКА да си стъпи много бързо на краката, защото това е полезно за българския футбол“, завърши министърът.