Кошмарът за ЦСКА продължава! Литекс победи „армейците“ с 2:0 в дербито на 27-ия кръг в А група и по този начин изпревари съперника си в битката за третото място и участие в евротурнирите през следващия сезон. Шокиращо или не, за „червените“ това бе девети пореден мач без отбелязан гол като това прави над 700 минути футбол без попадение в официален мач за тима, който доскоро бе първи в класирането.

Така освен че продължават да чупят всякакви свои антирекорди, момчетата на Галин Иванов вече сериозно застрашават присъствието си в Европа догодина. Двата шамара за ЦСКА в Ловеч бяха с колумбийски привкус, тъй като бяха дело на Данило Асприля.

„Армейците“ все пак можеха поне да спрат ужасяващата серия без гол, след като Стефан Николич реализира във вратата на Винисиус през първата част. Попадението обаче не бе зачетено заради засада, която не съществуваше.

Литекс започна по-добре от самото начало и можеше да открие резултата още в 3-ата минута, когато Данило Асприля пусна успореден на голлинията пас към Милчо Ангелов, който бе на метър пред вратата, но стреля над нея. Пауло Регула също се озова на добра позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

Натискът на ловчанлии все пак даде резултат и в 19-ата минута Данило Асприля откри резултата. Колумбиецът получи топката отдясно, навлезе в наказателното поле и с мощен диагонален изстрел вкара за 1:0.

Малко след това, в 27-ата минута, ЦСКА най-сетне вкара гол в противниковата врата. За нещастие на „армейците“ обаче попадението на Стефан Николич не бе зачетено, тъй като страничният съдия бе вдигнал флага си. Повторенията обаче показаха, че засада няма и решението на рефера е било грешно.

Домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, а Бьорн Йонсен пропусна да се разпише, излязъл очи в очи с Анатоли Господинов след грешка в отбрана на Пламен Крачунов.

Това обаче отново направи Данило Асприля в 36-ата минута, възползвал се от поредна грешка в неориентираната „червена“ отбрана.

Апостол Попов игра лошо с топката и я върна към своето наказателно поле, там Пламен Крачунов не успя да избие с шпагат, топката срещна тялото на Асприля, който стигна до нея преди Господинов, чукна я покрай вратаря, след което я довкара в опразнената врата.

През второто полувреме гостите от София не успяха да променят особено играта си и така и не създадоха натиск към вратата на Винисиус, извън няколко отделни изстрела, които обаче не затрудниха отбраната на Литекс. Домакините пък можеха да направят победата си и по-голяма, ако Асприля бе реализирал от удобна позиция, след като преди това бе минал на парад през куп играчи на ЦСКА.

Смените също не промениха облика на „армейците“ и така те записаха поредни 90 минути без да реализират гол. Така футболистите в червено напуснаха терена с наведена глава, въпреки че този път феновете им ги изпратиха с песни в подкрепа на отбора.

С този резултат двата отбора смениха местата си в класирането. Литекс е трети с 47 точки, а ЦСКА е четвърти с 46, на 2 пред петия Берое.