Поредно признание получи вратарят на ЦСКА Райс М'Боли за представянето си на Мондиала. Той беше избран за най-добър африкански футболист на финалите в Бразилия от читателите на едно от най-четените издания на Черния континент "Стар Африка". 

Близо половината от гласувалите са дали вота си за алжирския страж - 48.65%. Далеч на второ място остава съотборникът му при "пустинните лисици" Ислам Слимани с малко над 14% от вота. 

Третото място е за друг вратар - нигериецът Винсънт Енеяма. За него са гласували 11.44%. Топ 5 се допълва от котдивоареца Жервиньо и Рафил Халиш. Но това не е единственото отличие за М'Боли от феновете. 

Те го избраха категорично и за най-добрият вратар въобще на Мондиала от читателите. В тази класация за него са гласували още повече хора - общо 58.82% от всички. Далеч назад на втората позиция е световният шампион Мануел Нойер, а след него са още Гийермо Очоа и Винсънт Енеяма. 

Тези признания за М'Боли обаче все още не могат да му осигурят трансфер в голям отбор. Говори се за интерес от Порто и американския Филаделфия, но все още сделка с ЦСКА за него няма.