Напусналият Литекс защитник Джаксън Менди проси прошка от бившия си клуб ЦСКА. Сенегалският национал носи екипа на "червените" през миналия сезон, но си тръгна през лятото със скандал. 

Той разтрогна договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати и отиде към Ловеч. Впоследствие двете страни заведоха искове в съда помежду си. Сега защитникът оттегли претенциите си към ЦСКА. 

Освен това, той поиска прошка и от феновете, които по-рано се обявиха, че не го искат в отбора точно заради тази негова постъпка. Сега Менди обяви, че е готов да се върне. Ето и пълния текст на писмото на Джаксън Менди, разпространено чрез БТА: 

"Бих искал да се извиня на г-н Александър Томов и г-н Александър Тодоров, на цялото ръководство на ПФК ЦСКА, на старши треньора Стойчо Младенов, на неговия щаб и на играчите на тима. Направих огромна грешка, когато напуснах клуба. Много съжалявам за постъпката си."

"ЦСКА ми даде много и не трябваше да си тръгвам по този начин. Никога не е ставало въпрос за пари. Бях изнервен от много странични неща и поех по неправилен път. Нямам финансови претенции към ЦСКА и след срещата ми с г-н Тодоров оттеглих иска си."

"Искам прошка от феновете на ЦСКА, от фракциите "Офанзива" и "Аnimals", както и от всеки един човек симпатизиращ на най-великия клуб в България. Те са най-добрите в света. Тяхната подкрепа е несравнима. Никога не съм казвал лоша дума за тях, няма и да го направя."

"Привържениците на ЦСКА ме подкрепяха от първия ден, в който облякох червената фланелка и това означава страшно много за мен. Обичам ЦСКА! ЦСКА е моето семейство, а Армията е моят дом. Готов съм на всичко да се върна и да помогна на отбора в борбата за титлата", написа Менди.