В „Надежда” ЦСКА приличаше на заседнала каруца в канавка! Ни напред, ни назад! Пълен блокаж, пълна липса на идеи как това да бъде избегнато. Нито едно смислено положение за целия мач, а каруцата носеше товар. Товар от нерви, то не бяха глупости, то не бяха щуротии. А на фона на всичко това – една плахост, една спеченост, все едно срещу тях не бе Локо-то, а някакъв сборен световен отбор от звезди.

Публиката ти е дошла на крака, толкова червени привърженици на ст. Локомотив не е имало от много, ама от много години. Не са идвали да гледат къде, къде по-големи фигури. Сега обаче дойдоха да гледат „звездата” Тончи Кукоч! Също така дойдоха в средата на една много приятна и дълга поредица от празнични дни. Това означава, че никой от тях не е заминал никъде, останал си е. Преборил е у дома жена, деца, обадил се е на родителите си: „Никъде не отивам, ще ходя на мач!”

Предишният ден някакви млади момчета от Ловеч, отбор продал двете си най-големи звезди надвива прекия ти съперник Лудогорец. Дори не с мечтан хикс, а направо си го бие. Поднася ти ситуацията на тепсия. Пак нищо!

Зимната подготовка, макар и в условия на криза е проведена. ЦСКА изкарва цели 41 дни при чудесни условия в Турция, пътува натам и насам със самолети. В същото време Локо-то пътува до Истанбул с рейс. Хората толкова могат да си позволят.

В стартовия състав на ЦСКА няма нито един нов. Което погледнато през определена призма би трябвало да е добре. Трябва да изглеждат като сработен тим. Отсреща ти дебютира Старокин, който половината публика на ЦСКА подбъзиква, приема с насмешка. Второто полувреме ти се появява Бадемчето, който докато ЦСКА тренираха и играеха контроли през два дни, е хапвал, пийвал и се е веселил. Без изобщо още да знае къде ще играе. Три месеца зимен сън за Гъргоров, събужда се онзи ден, влиза с една тренировка и с първото докосване ти прави гола. Асистенция в стил: „Аре, ти си!”

Постъпката на Луис Соарес какво да коментираме. Безсмислие и безумие събрани на едно място! От какво това напрежение, тази скованост, направо страх? Или е нещо друго? Онзи ден Томов май пак не е дал обещаните по време на подготовката премии, ама и това не е причина. Пък и е обидно и нечестно спрямо тези на трибуните, спрямо всички останали чакащи ЦСКА да тръгне мощно след паузата. Вместо това, червените момчета тръгват като престояля три десетилетия Чайка в гараж. С пърпорене и задавяне отзад, откъм ауспуха. Никаква свежест, никаква импровизация, нищо!

Стойчо Младенов вижда, че Кукоч ще прегори и ще си изкара нов картон, вади го. Влезлият на негово място Апостол Попов си вади два жълти картона и също гори! Без коментар! Това просто не е сериозно!

Статуквото се запази, нищо фатално не е станало, пък и едва ли някой все още насериозно слага ЦСКА като фаворит за титлата. Но можеше да стане още по-люто, бе изпуснат златен шанс за пробив. То и Лудогорец показа една игра, свят да ти се завие. Но тях има кой да ги мисли.

Момчета от ЦСКА, така не става! Вашите фенове не го заслужават! Можете доста повече от това, което показахте. Само се питаме защо не го сторихте? Какво ви липсва? Какво ви мъчи, какво ви боли, къде ви стяга патъка? Щото и нас ни мъчи, коледни бонуси не ни дадоха, премии – също. Заплатите са по-малки от вашите. Ама всеки ден сме на работа, опитваме да я задържим, че в противен случай – лошо! Така че, хайде поне следващия път поне и вие да опитате!

--------------------

Следвайте Ники Александров в личния му профил във Фейсбук