ЦСКА постигна изключително престижен успех над италианския гранд Интер с 2:1 в предсезонна контрола от лятната си подготовка. За "червените" точни бяха Арсенио Нунеш в 10-ата и Преслав Йорданов в 55-ата минута. За Интер се разписа Родриго Паласио в 14-ата минута. 

Мачът започна добре за момчетата на Христо Янев, които се появиха на терена в отлично състояние на духа. Още в 10-ата минута Арсенио Нунеш откри резултата в полза на ЦСКА след като матира Ханданович от малък ъгъл.

"Нерадзурите" отвърнаха бързо и само след 4 минути Родриго Паласио изравни с лек удар в 14-ата минута.

В 25-ата минута с отличен удар Маламов препарира Ханданович, но топката нацели страничната греда. В 32-ата минута младият Пинамонти си спечели дузпа след нарушение на Рфа Перес, застана зад топката, но Китанов се справи и спаси удара от 11-те метра. 

През втората част наставникът на Интер Роберто Манчини даде шанс на нова единдесеторка. Докато Интер се усети в 55-ата минута Преслав Йорданов се разписа за 2:1 в полза на ЦСКА и матира влезлия на почивката Карисо. Той се възползва от хубаав пас на Борис Галчев и надхитри стража на "нерадзурите". 

В следващите минути Китанов направи чудеса от храброст и не остави шансове на играчите на Интер да го преодолеят. Йоветич и Икарди не успяха да преодолеят младия вратар на "армейците". ЦСКА продължи да играе отворено, а в последните минути Христо Янев реши да даде игрово време и на момчетата започнали двубоя от пейката.   Така в крайна сметка ЦСКА изкова успеха, който е втори в подготовката след успеха над Легия с 1:0. "Червените" загубиха от руския Краснодар с 2:5 и от Динамо Киев с 0:3.    

Ето и стартовите състави на ЦСКА и Интер:

ЦСКА: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Дюлгеров, Рафа Перес, Йорданов, Галчев, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Маламов, Преслав Йорданов

Интер: Ханданович, Ансалди, Ранокиа, Д`Амброзио, Еркин, Бакайоко, Мело, Кондогбиа, Додо, Паласио, Пинамонти

Ето как се разви двубоят минута по минута - Gong.bg.