Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев призова и в България да бъдат извършени същите проверки като тези във ФИФА, които установиха корупция сред членовете на световната централа.

Наставникът на „червените“ даде пресконференция преди последния мач за сезона срещу Литекс.

„Не, не експерименти с тактиката няма да се правят. Дали ще вземат участие нови футболисти, това също не мога да ви кажа. Справяме се, момчетата тренират добре, на максимума. Надяваме се ситуацията да се изясни през следващата седмица. Питайте ме за нещо свързано с мачовете и тренировките, тези неща с клуба не се решават в моя офис, а в други офиси“, коментира Любо Пенев.

„Какво да коментирам ФИФА? Има действия, познавате историята, тепърва ще се разплита, ще излязат още доста интересни неща. Не приемам една организация да работи по този начин. И дано този скандал, тези случки във ФИФА имат верижна реакция и да стигне до България. Да се вземат същите мерки и проверки, които ще докажат абсолютно същото“, добави наставникът на ЦСКА.

„Дочувам, че се случват такива неща в България. Не знам, размишлявам на глас. Чел съм много информация, това буди съмнения. Има си специалисти, да се оправят“, добави Пенев.