Наставникът на Удинезе Джузепе Якини се отнесе доста уважително към ЦСКА-София след спаринга между двата отбора, който завърши при 0:0 на стадион „Българска армия“. Италианският специалист, който работи с Ивайло Чочев в Палермо, заяви, че в лицето на „червените“ е видял един готов отбор, на когото му предстои да стартира с официалните мачове.

„Беше хубав мач. Играхме срещу един отбор, който е много подготвен и започва първенство следващата седмица. Те спечелиха срещу Интер. Трябваше да дойдем тук, в дома на ЦСКА и усетихме духа на ЦСКА, това се видя. Пожелавам успех и късмет на ЦСКА“, заяви Якини.

„Искахме да спечелим, за нас тестът беше много добър. Имахме възможности за гол, но не успяхме. Ние сме още в началото на подготовката си. До началото на Серия А остава още месец. За нас това беше едно добро предизвикателство“, добави треньорът.

В първия кръг на Серия А за сезон 2016/2017 Удинезе има никак нелеката задача да гостува на „Олимпико“, където ще срещне основният конкурент на Ювентус през последните три сезона – Рома.

„Със сигурност след месец ще бъдем в много по-добра форма. Още сме в началото, тепърва се запознаваме с някои от момчетата. Ще трябва да изпитваме определени неща, защото началото няма да е лесно – там ни чака Рома“, добави Якини.