Локомотив София и ЦСКА не успяха да излъчат победител в дербито на нелицензираните отбори в А група. Двата тима завършиха 1:1, като "червените" стигнаха до точката в последната минута. 

Тя обаче няма да им помогне особено, защото те ще останат пети в крайното класиране. Иначе Емил Гъргоров откри резултата в 78-та минута, но Маркиньос изравни в 89-та. Преди това Стефан Николич си беше изкарал червен картон, което утежни задачата на "червените", но те все пак съумяха поне да изравнят в края с човек по-малко. 

Двата отбора направиха много интересно първо полувреме, което предложи много опасности пред вратите. Те треснаха и по една греда преди почивката и въпреки опасностите, не можаха да си отбележат гол. 

ЦСКА започна доста по-активно и създаде две интересни ситуации в самото начало. Още в 8-та минута Стефан Николич пое топката с гръб, пребори се със защитник, стреля силно, но Божидар Митрев изби. 

Три минути след това и Марио Бъркляча можеше да открие, но ударът му от близка дистанция не намери очертанията на вратата. Преди това Стефан Николич се беше преборил за топката, но и тази ситуация не доведе до попадение. 

Първият що-годе добър шанс за Локомотив дойде в средата на първата част. Тогава Евертон Джилио-Том се измъкна на аутлинията и центрира. Топката обаче кацна на горната греда и излезе в аут. 

Малко след това, в 26-та минута, пак "червените" имаха шанс да отбележат. Тогава Неманя Милисавлевич центрира от пряк свободен удар, Николич игра зле с глава, но топката стигна до Денис Причиненко, който обаче от 2-3 метра стреля високо в аут. 

Две минути след това и "червено-черните" отвърнаха подобаващо. Владислав Романов върна към Камен Хаджиев на около 25 метра от голлинията и защитникът стреля мощно. Топката се отби в страничната греда, а при добавката Евертон Джилио-Том не можа да преодолее Якуб Дивиш. 

Страстите не се поуспокоиха с наближаване на почивката, а дори още повече се нажежиха. Домакините контраатакуваха опасно, но все пак най-чистото положение се откри пред играчите на ЦСКА. 

В 37-та минута след ъглов удар Александър Тунчев стреля с глава, но Божидар Митрев изби с една ръка в горната греда. При добавките на два пъти играчи на "червените" не можаха да се разпишат от няколко метра, като този път защитници на "железничарите" ги неутрализираха. 

До края на полувремето Емил Гъргоров с хубав удар можеше да вкара за Локомотив, докато Стефан Николич претендираше за дузпа за задържане от страна на вратаря Божидар Митрев. Реферът обаче не уважи претенциите му. 

В крайна сметка, въпреки всичките напечени ситуации, гол така и не падна преди почивката. Така двата тима оставиха развръзката за второто полувреме. То обаче не започна със същия ентусиазъм, както предното. 

"Червените" имаха няколко шанса от статични положения, но Марин Оршулич и Марио Бъркляча не бяха точни. В 57-та минута хубав шанс се откри пред Владислав Романов от състава на домакините, но ударът му от дъгата на наказателното поле излезе в аут на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Както всичко вървеше в по-спокойно русло, изведнъж нещата се изнервиха. В основата на това беше Стефан Николич, който си изпроси два жълти картона в рамките на 2-3 минути за удари в лицата на играчи на Локо и заслужено беше изгонен. Това може да се окаже и последният му мач с червения екип. 

След това мачът се превърна в битка и положенията намаляха. Шансовете може и да бяха малко, но пък гол падна. В 78-та минута по великолепен начин резултата откри бившият играч на "червените" Емил Гъргоров. 

Бадема получи топката в наказателното поле, овладя я с петичка, за да си я нагласи на левия крак. Последва мощен удар, който не остави шансове на Якуб Дивиш и резултатът беше открит в полза на "червено-черните". 

След това попадение мачът навлезе в руслото, в което "железничарите" искаха. Те се прибраха и дебнеха съперника на контри. ЦСКА правеше, каквото му позволяваха силите в последните минути с човек по-малко, но Божидар Митрев не беше особено сериозно затрудняван. 

Най-хубавото положение пред него се откри пред Маркиньос в 88-та минута. Бразилецът получи топката зад защитата от Милисавлевич, но се забави с обработката, което позволи на Румен Трифонов да избие. 

Така обаче се стигна до 89-та минута, когато българският национал изравни. Пламен Крачунов проби по десния фланг и центрира опасно на главата на Маркиньос, който с мощен изстрел не остави шансове на Митрев за 1:1. 

До края по-чистите положения бяха за ЦСКА, но Валентин Илиев и Пламен Крачунов не можаха да се разпишат след удари с глава, преминали на сантиметри встрани от вратата. Така всичко приключи при 1:1 и се удължи серията на "червените" без победа на вече 12 двубоя.

След този развой Локо събра 52 точки и остана четвърти. ЦСКА пък ще завърши сезона на пето място с 49 точки след този развой, но ще се надява поне да сложи точка на серията си без победа в последния мач с Литекс.