Дербито на 20-ия кръг на А група в неделния ден противопоставя един срещу друг отборите на Локомотив София и ЦСКА. Те играят на стадиона в квартал "Надежда", а резултатът е 2:0 за домакините.

Най-интересното положение преди почивката за съжаление е свързано с червен картон за играч на ЦСКА. Луис Соарес Платини беше изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Йордан Тодоров. Това стана в 41-та минута. 

В 55-та минута Емил Гъргоров качи топката на главата на Преслав Йорданов и нападателят прониза Якуб Дивиш за 1:0 в полза на "червено-черните". В 83-та минута Владислав Романов направи 2:0, а малко преди това и Апостол Попов беше изгонен. 

Секторът за гостуващата агитка, която в случая е на "червените" вече е пълен до краен предел. Това е дебют за ЦСКА през пролетния дял на шампионата, докато "железничарите" вече изиграха един мач - за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, загубен с 1:2. 

Този мач можете да проследите директно с картина на Diema Sport, както и в нашата платформа Gong Play. Ще го следим за вас минута по минута и в рубриката ни Директно, а можете да го слушате и в ефира на "Дарик радио"

Ето и стартовите единадесеторки на двата тима:

Локомотив София: Божидар Митрев, Орлин Старокин, Марко Ранджелович, Александър Бранеков, Йордан Тодоров, Евертон Джилио-Том, Антонио Ливраменто, Румен Трифонов, Владислав Романов, Преслав Йорданов, Даниел Генов;

Резерви: Валентин Галев, Камен Хаджиев, Траян Траянов, Елтон Дош Рейш, Емил Гъргоров, Даниел Васев, Иво Иванов;

ЦСКА: Маркиньос, Якуб Дивиш, Тончи Кукоч, Александър Тунчев, Венцислав Василев, Марин Оршулич, Жуан Фелипе Рибейро, Стивън Сънди, Тони Силва, Луис Сoарес, Орелиен Жоаким;

Резерви: Максимс Уваренко, Апостол Попов, Марио Бъркляча, Борис Галчев, Денис Причиненко, Неманя Милисавлиевич, Стефан Николич