Все по-усилено се говори, че босът на Литекс обсъжда възможността за преобразуването на „оранжевия“ отбор.

Съществува хипотезата Литекс да бъде преобразуван в ЦСКА. Вече са проведени разговори с представители от БФС относно това дали подобни действия няма да нарушат законите на страната. На този етап няма никаква индикация "за" или "против" този вариант. По принцип Гриша Ганчев е известен с това, че не обича да дава гласност на плановете си, преди те да имат някакъв сериозен ход на развитието си.  

Изтичат обаче информации, че е имало сондажи относно този вариант.

Подобно развитие на нещата ще позволи на ЦСКА със сигурност да запази статута си на отбор от А група. Нещо повече, дори това би позволило на "червените" да играят в евротурнирите.

Босът на ловчанлии беше близо до това да вземе "червените" още през лятото на 2013 г., когато води дълги преговори с тогавашните собственици от "Титан". В крайна сметка нещата не се получиха.

Малко след провала на разговорите му с пернишките бизнесмени, на сцената отново излезе Томов и взе контролния пакет акции.

В края на март отново се заговори за възможността Гриша Ганчев да помогне на ЦСКА и да спаси лиценза на клуба, но отново не се стигна до нищо конкретно.