Планираната контрола между ЦСКА и Парма е на път да не се състои. Причината е в нежеланието на старши треньора на тима от Серия А Роберто Донадони да води играчите си на визита в София.

Още преди дни е била постигната договорка с президента на „пармалатите“, но крайната дума логично е била на наставника. Легендата на Милан категорично е отхвърлил идеята за подобна контрола в паузата, предвидена за квалификации на националните отбори.

От ЦСКА все пак таят надежда до края на деня да има положителен отговор от италианска страна. „Червените“ поемат всички разходи по пътуването и престоя на Парма.

На „Армията“ не са готови за резервен вариант. Имало е предложение за спаринг с гръцкия Ники Волос, но то е било за гостуване. Вариант, който пък не е приемлив за наставника на ЦСКА Стойчо Младенов.

Поради причина на забавения отговор от страна на Парма, пропадна и предвидената за днес пресконференция, на която изпълнителния директор Александър Тодоров трябваше официално да обяви мача, който от своя страна да бъде част от голям спортен празник на 6 септември.