Асоциацията на футболните треньори в България подкрепи бившия наставник на ЦСКА Стойчо Младенов. Договорът на Младенов с "червение" се появи в публичното пространство преди дни, като това предизвика редица критики към специалиста.

Стойчо Младенов е член на Асоциацията на футболните треньори, а неговите колеги разпространиха декларация, с която да го подкрепят:

"По повод многобройните публикации в медиите, свързани с договорните отношения  между доскорошния старши треньор на ЦСКА и член на АфТБ Стойчо Младенов и ръководството на "армейците", декларираме следната позиция:

1. Трудно е да се открие сериозен клуб в Европа, а може би и в целия свят, който да разкрива подробности и детайли относно договорните отношения със своите треньори.

2. Публикуваните подробности са силно преувеличени и на моменти имат спекулативен характер.

3. АфТБ подчертава за широката публика, че сключването на един договор не е едностранен акт. Той се подписва от две страни.

4. Идеята да се приписва организационният и финансов хаос в ЦСКА на треньорското ръководство е най-малкото лицемерна.

5. АфТБ призовава клубовете и техните ръководители да спазват етичните принципи и да се отнасят с повече уважение към настоящите и бившите треньори."