Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че не отстъпва от думите си към собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, макар сам да определи темата като изчерпана.

Преди дни наставникът на „червените” нападна остро босът на шампионите в специална декларация, а от лагера на разградчани скоро след това реагираха и пуснаха изявление на свой ред.

„Темата за Домусчиев е изчерпана. Аз стоя зад думите си и не желая да коментирам повече. Нека нещата се решават на терена. Ако е така, българският футбол ще се развива”, каза Младенов в просторно интервю пред „Канал 3”.

„Само измами и лъжи се изписаха за мен през последните два дни. Изкараха ли, едва ли не, че само внучката ми не е на работа в ЦСКА. Само изопачават, манипулират хората. Още след мача с Марек исках да кажа някои неща, но не го направих, оставих го за след края на сезона, за да не създавам напрежение върху Лудогорец заради участието им в Шампионската лига.”

„Това, което се направи в Лудогорец е светлина в тунела. Трябва да им се отдаде заслуженото. Евала му правя на Домусчиев. Гриша Ганчев също заслужава уважение, защото неговият Литекс е съставен от млади български играчи. Школата му захранва всички национални гарнитури. Но ние и Левски не можем да си го позволим, защото от нас се искат титли, а с юноши няма как да се получи.”

Колкото до бъдещето пред ЦСКА, Младенов сподели: „Клубът все още не е стабилизиран, няма я нужната финансова стабилност. Липсват ни много неща, които могат да дадат тласък за развитието ни. Не може да съдим само по резултатите. В организационен план има още какво да се желае.”

„Не ми се иска да се разделяме с нито един футболист, но сме притиснати до стената. Нужни са финанси и ако получим добра оферта, ще продадем всеки. Гледаме нови играчи, но няма как да купуваме. Възможността е ни е да привлечем перспективни момчета като Тони Силва, Иван Маркович. Ще преоткриваме такива футболисти, ще им даваме шанс и, дай Боже, да ни помагат.”

„В правото си съм да си тръгна във всеки един момент, защото съм изпълнил моралния си ангажимент към ЦСКА. Всеки си има лимит, аз не съм безгрешен. Във всеки един момент силите и нервите на един човек не издържат. Когато и да взема подобно решение, трябва да бъда разбран”, каза още Младенов.