Главният акционер в ЦСКА Александър Томов призна, че приятелският мач срещу Металург Донецк в неделя ще има за цел да събере пари за клуба, които по-късно ще бъдат отчетени публично.

„Естествено в това мероприятие има финансова цел. Единият тим билети ще бъдат нормални, но другите ще бъдат специални билети. Те са за по-заможни фенове, с висока цена – 100, 500, 1000 лева. Така че тези които купят тези благородни билети, както аз ги наричам, ще получат спортна екипировка – фланелка, топки, други артикули - и ще бъдат споменати от водещите. Ще има медали за журналисти, ще има много музика. Самият футболен мач ще бъде доста сериозен. Благородните билети ще бъдат направени чрез покани. Искам да призова всички фенове на ЦСКА, които имат подобни възможности, да направят това. Парите ще бъдат събрани публично и феновете ще бъдат информирани за какво ще бъдат използвани“, обясни Томов.

„Бившите собственици не ги каним, но легендите на клуба, които са дали много на ЦСКА, със сигурност ще бъдат поканени.“

„Моето очакване е да излезем на плюс за този мач, но това зависи от феновете, от това колко ще дойдат. Надявам се да дойдат още по обяд, а вече най-много да бъдат в 18 часа за самия мач. Очаквам да бъдем на сериозен плюс. Това ще можем да кажем, когато завърши събитието. Когато дръпнем чертата отдолу, ще видим какво се е получили. Важното е да имаме 100 и повече продадени от благородните билети.“

„Не искаме да политизираме събитието, но това, че приемаме Металург в момента е знак за солидарност. Ние искаме това, което става в Украйна, да не се случва. Това е една от нашите инициативи. Те са извън Донецк, техният лагер и бази са частично разрушени. Близките на повечето играчи и служители са в Киев. Футболът е кауза на мира. Футболът е срещу войната. От гледна точка на световните процеси тази среща има друго измерение“, обясни босът на „червените“.