Главният акционер на ЦСКА Александър Томов коментира настоящето финансово и спортно-техническо състояние пред медиите в актуално „Студио Дерби“.

Томов изрази оптимизъм към бъдещето на „армейците“ като според него ЦСКА бавно тръгва по успешния път на Лудогорец.

"Мястото на ЦСКА е в Шампионската лига и това ще стане в близко бъдеще, аз съм убеден. Имаме в момента селекция, която ни дава 3/4-годишен простор за развитие, имаме два пълноценни отбора и група български юноши, които очаквам скоро да станат титуляри и сериозни звезди. Имаме ясно изработена стратегия какво да правим по месеци за тази и следващата година. Имаме и едно боеспособно ръководство в лицето на старши-треньора и неговия щаб. Имаме една прекрасна детска школа с близо 300 деца, от която очаквам при новата методика да излязат много сериозни потенциални звезди", каза Томов в Актуално студио "Дерби" днес.

"В момента има още 4-5 месеца, в които ЦСКА изцяло да преодолее така наречените опасни дългове, тоест има още няколко такива случая, които висят, които са по дела на ФИФА. Всичко това става въпрос за дългове от 2012, 2011, дори 2010 година".

"В момента няма опасност за лиценза ни, ние имаме да платим още около 1,5-2 милиона лева дългове, направени от бившите юнаци. Това са скандални сделки, стои печатът и подписът на бившия изпълнителен директор. Това ни коства много, струва ни неприятности и лишения, но така или иначе трябва да се плати. Не смятам, че има основание по какъвто и да е повод да бъдат застрашени лицензите на ЦСКА. Не смятам, че в момента финансовото състояние е по-лошо от това на Левски".