Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев даде обширно интервю на летище София. Той се върна в България, за да доизлекува проблемите в коляното, заради които пропусна голяма част от есенния дял. 

Защитникът сподели мнението си и за боса Александър Томов, който му каза да се държи като капитан, а не като синдикален лидер. Илиев обаче му отвърна, че няма нужда от съветите на политика. 

Ето пълния текст от изказването на Вальо Илиев на летището:

"Вчера бях на консултация с лекаря, който ме оперира. Този път не е сериозна контузията, има леко възпаление, която обаче според него е в резултат на натоварванията след дългата пауза. За няколко дни ще отшуми. Просто трябва да мина един курс на лечение в клиниката и всичко ще бъде наред." 

"Реплики не съм разменял с никого. Честно казано, нямам нужда от съветите на Александър Томов и аз съм човек, който уважава себе си и няма да коментирам нито него, нито никого пред медиите." 

"Така са ме научили моите родители, че каквото имам да кажа нещо на някого, отивам  и му го казвам директно в очите с цялата ми смелост. Няма какво да коментирам повече Александър Томов." 

"Аз не съм говорил до този момент с него, нито той ми се е обаждал. Ако има нещо да ми каже, да дойде и да го направи. Аз не съм коментирал нищо с него, нямам проблем с никого в клуба, така че като иска да говори, нека да говори. Явно ние с него обаче не сме еднакви и той е решил да говори пред медиите за мен."

"Слава Богу всичко е нормално в отбора, не мисля, че има някакво напрежение. Нормално е да има емоционални реакции на такива дълги лагери, но няма нещо фатално. Всичко мина добре, надявам се и на втория лагер всичко да е добре, както на първия. Най-вече искам да сме здрави и да се завърнем добре подготвени." 

"Доста потенциал има в този отбор, особено сега с новите попълнения. Мисля, че те са един много голям плюс за нас. Нека им дадем време и шанс и мисля, че те ще помогнат много на отбора ни." 

"Не само за ЦСКА, но за всеки тим е много важно да си запази ядрото. За да се постигне нещо голямо не може с няколко месеца да стане. Трябва обиграване и запазване на футболистите." 

"Николич го познавам, живели сме заедно, играли сме година и половина в един отбор. Другите ми направиха много добро впечатление и дано продължат така, за да ни помогнат." 

"Когато си далеч от семейството, когато си подложен на физически натоварвания два-три пъти на ден е тежко. Но това ни е професията и няма какво да се оплакваме. Стискаме зъби и се борим, раздаваме се и така." 

"Лудогорец не могат да се считат за сигурни шампиони, защото сега е първи ЦСКА, а не те. Така че нека видим в края на сезона кой къде ще е. Аз предпочитам да говорим на терена, а по медиите да не се изхвърляме много." 

"Говорил съм с Карачанаков, каквото имам съм му го казал, той също ми е споделил. Този разговор ще си остане между нас, има хора, които да дават оценки и само времето ще покаже дали е бил прав", сподели Илиев на летището.