Собственикът на Славия Венци Стефанов е категоричен, че ако ЦСКА не получи лиценз, българският футбол ще изгуби много.

В същото време той изрази своите съмнения, че Гриша Ганчев би се наел да спасява „червените“, като жертва Литекс. Според дългогодишния футболен деятел, почетният президент на ловчанлии няма как да „замени кон за кокошка“. През последните дни се появиха слухове, че Гриша Ганчев може да преобразува Литекс в ЦСКА, за да бъде спасен "червеният" тим.

„Без ЦСКА и без някои друго клубове футболът ще загуби страшно много. Днес чух някаква уникална небивалица, че мачът Лудогорец – Литекс бил уговорен, едва ли не Гриша Ганчев и Домусчиев се били прегръщали и целували“, заяви Венци Стефанов пред TV7.

“Излиза в медиите, че Гриша Ганчев ще купува ЦСКА. Аз го познавам повече от 20 години, може да не е на ти с висшата математика, но той с аритметиката е много добре. Томов казва, че с 10 милиона били намалели задълженията. Ама покажи документи. Гриша Ганчев инвестира милиони и в един момент той ще закрие този клуб, за да има ЦСКА бъдеще. Гришата е интелигентен човек, недейте така.“

„Петър Манджуков много добре знае да си прави сметката. Слушах тук, че някакъв бизнесмен от турски произход ще извади веднага 640 хиляди евро. Мажоритарният пакет на ЦСКА да не би да струва 640 хиляди евро? Не позволявайте така да се подиграват с нас. Какъв е този английски бизнесмен ot турски произход? Този клуб не заслужава такова отношение.“

„Аз не съм адвокат или съветник, Гриша Ганчев е нормален човек и не са му влезли дяволи в главата, за да замени кон за кокошка. ЦСКА е голямо гайле. Феновете не трябва да обвиняват Манджуков, а тези, които а докарали клуба до това дередже“, коментира още Венци Стефанов.

„Аз искам ЦСКА да вземе лиценз. Вярвайте ми, не съм от ЦСКА, но искам това да се случи. Но от друга гледна точка, искам да кажа, че не може от 21 години ние да нямаме 1 лев задължения, а ако бях натрупал 21 милиона задължения, сега щях да имам титли. Не става така. Идва ми да хвърля кърпата и повече да не се занимавам. Защото никой с нищо не помага, а всички стоят с отворена уста“, каза още босът на Славия.