Любимецът на феновете на ЦСКА Жуниор Мораес нееднократно се е вричал в любов на "червените" привърженици и след последното му интервю в родната му Бразилия, изглежда, че не е бил празнословен. 

Той се изказа изключително ласкаво за торсидата на столичния гранд и според него, тези запалянковци са "най-лудите", пред които е играл досега в иначе богатата си кариера. В момента той е в украинския Металург Донецк. 

"Феновете на ЦСКА са направо фанатични и много приличат на тези на Коринтианс. Те са луди, луди, луди, луди! Заради тях и заради ЦСКА, вече никога през кариерата си не бих сложил синьо, какъвто е цветът на вечния съперник на тима."

"В дербитата, в които играх, винаги бяхме на неутрален терен. Защото ако са на клубните стадиони, феновете на противника ги потрошават. Общо взето, всички привърженици в България са доста луди."

"Още като дойдох, от агитката на ЦСКА ми казаха, че ако паднем два пъти от Левски през сезона, няма смисъл да сме шампиони. А иначе като победим в някакъв голям мач, после е много яко и забавно."

"След последната ми победа с екипа на ЦСКА, отидохме в едно от най-големите заведения в София по личното нареждане на собствениците. Накараха ни да вземем жените и децата, целият отбор беше там."

"Това, ако се беше случило в Бразилия, щяхте да ни разкарвате по медиите цяла седмица, че и повече. Затова България е едно от хубавите места, на които съм бил, а феновете тук са най-фанатичните", сподели Мораес пред ESPN.