Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев смята, че в клуба трябва да се подобри организацията, както и базата. Стратега разкри, че също има да получава определени суми от „червените“, но е под неговото достойнство да си търси парите. В същото време, Пенев пред БНТ обясни, че в клуба трябва да има обединение. 

Бившият треньор страда и поради факта, че не се налагат млади футболисти в ЦСКА, за да има повече български играчи по терените у нас.

„Смятам, че сме имали години на падане надолу, но сме имали много хубави години и на растеж. Мисля, че ЦСКА тръгна добре в първенството, миналата година амбициите също бяха да се изгради боен отбор, но тук малко се преувеличава броят на чужденците. Имаме юноши и деца, но когато се погледне заявката, тях ги няма. Не виждам организацията и базата. Под 150 лева на месец не пада издръжката на един млад играч в школата, такси, екипировка, транспорт. Това е непосилно за много от хората“, сподели Димитър Пенев.

„Не виждам и покупки на рекламните екипи на клуба. Често минавам през стадиона на ЦСКА. Към мен имат някои задължения, но аз не съм от хората, които да висят на вратата. Разликата от точността и договорите и огромна. Имаме добри специалисти, а при една грешка те се освобождават. Договорът и договорките им писмено трябва да се спазват“, допълни още Димитър Пенев в предаването „Още от деня с Димитър Цонев“.

Гост в предаването беше и Валентин Михов, който счита, че държавата трябва да помогне на българския футбол. И двамата обаче коментираха, че е необходимо най-вече обединение в ЦСКА, за да бъде спасен клубът.

„45 години бях около футбола. Димитър Пенев може би ме привлече във футбола. Във всяка една болест, за всеки болен човек, трябва да се намери диагнозата. Трябва и във футбола да я търсим. Всички болести горе-долу съм ги изживял. В момента и Левски, и ЦСКА са болни. Не трябва вкупом да ги хокаме. Трябва да видим оттук какво да се прави. Най-големите успехи, са когато държавата работи заедно с клубовете. В света няма построен стадион от собственик“, коментира бившият шеф на БФС.

„Трябва да наблегнем в педагозите и треньорите в детско-юношеската школа. Нашата работна ръка е най-евтината, българските футболисти освен това милеят за фланелките. Учудва ме как едни съакционери, като Инджов и Манджуков. Отиваме да купуваме акции, първо трябва да видим какво има. Не може на тъмно да са дали някакви милиони, какво са получили срещу своите пари, тук липсва информация. Не трябва да продължаваме по този начин агонията на ЦСКА. Помага се, не трябва да има разделяне, а трябва обединение“, каза още Михов.

„Някой ще стои ли на работа, ако няма финансова стабилност? Това е, трябва финансова стабилност. Ние искаме да вземе от Барса това, което е наслагвано с години. Управленците трябва да се обединят. Всеки трябва да знае докъде е нивото му компетентност. Трябва да има управление – управленци. И в Лудогорец има чужденци, но там се гонят целите. Сега му трябва стимул, той гонеше успехи, за да увеличи цената“, каза още Вальо Михов.