Кметът на село Сарая и старши треньор на едноименния футболен тим Николай Минчев даде обширно интервю за Гонг преди предстоящия сблъсък за Купата на България срещу ЦСКА. Мачът ще се играе идната сряда на стадион 'Георги Бенковски" в Пазарджик.

„Не всеки ден се случва селски отбор като нашия да играе срещу ЦСКА. Еуфорията е голяма. Жителите на селото се вълнуват и ме питат за мача всеки ден, всеки час и всяка минута“, коментира Минчев.

„Срещаме малко трудности с полицията, защото средствата за един подобен мач са огромни. Някъде около 12 000 лева ще струва охраната за мача, така че сме леко притеснени. За селски отбор това са си много пари, а ние ги нямаме. Надявам на спонсори и Община Пазарджик да помогнат. Мисля, че все пак ще се стигне до решение и мачът ще се играе. Ще бъде един празник не само за селото, а и за целия град“, продължи той.

Минчев разказа и интересни подробности за тима, който ръководи, като разри, че в отбора се подвизават надзирател от местния затвор, полицай и катаджия.

„Няма как да обявим следващата сряда за неработен ден. Всички ще си работят, включително и футболистите на отбора. Надявам се, че всички ще присъстват на мача и няма да имат проблеми със своите работодатели. Както казах, не всеки ден се случва да играеш с ЦСКА.“

„Нормално е всеки да иска да играе в този мач. Ще играят обаче най-добрите. Георги Лазаров, бивш футболист на Локо Пловдив и Хебър, има няколко мача срещу ЦСКА. Нашата местна звезда е Емил Йорданов също има мач срещу тях. Аз също имах щастието през 2000 или 2001 година не само да играя, а и да отбележа срещу ЦСКА. Тогава играех за Хебър 1920. Загубихме с 2:4, но имах рожден ден тогава и бях много щастлив.“

„Един от играчите ни е надзирател в затвора, имаме полицаи, футболист от КАТ. Все още нямаме пожарникар. Имаме хора, които се занимават със земеделие, работят някои във винпроми. Билетите за мача ще струват по 5 лева, за да може повече хора да дойдат и да се насладят. Пари няма как да даваме на играчите ни. Имат условия като перфектен терен, съблекални, топки, екипи, обувки. От тях искаме да идват и да се наслаждават и да радват жителите на селото с играта си“, каза още Минчев.

„От 4-5 години поддържаме едно добро ниво. 2, 3, 4 място в А областната група, което никак не е зле за нашия отбор. Имаме 22-ма юноши, които тренира тук. Тази година клубът ще чества 80-годишнина. Имаше прекъсване на дейността за няколко години, но тогава бяха такива времената, нямаше спонсори“, разказа още той.