Министърът на спорта Красен Кралев изгледа на живо финала за Купата на България. Трофеят бе спечелен от Черно море, който надигра Левски с 2:1. След края на мача на стадион "Лазур" министърът засегна и „болната тема“ с лиценза на ЦСКА и бъдещето на клуба.

„Футболът е магическа игра, има обрати. Накрая винаги трябва да има един победил. Левски могат да бъдат горди от това, което показаха“, сподели Красен Кралев.

„ЦСКА имат най-сериозният проблем за средства. Левски и ЦСКА са сложни отбори, не са лъжица за всеки инвеститор. Щом се касае до държавата, ние ще дадем базите на този отбор, който ще бъде припознат. Ще направим така, че да могат да управляват базите, за да се развива футболът. Базите са основният въпрос, за да могат да развиват и детско-юношеския футбол. Видяхте само преди две седмици завърши Европейското първенство за юноши. Видяхте Франция, техните юноши на какво ниво са“, коментира още Кралев.

„Има Изпълком където са всички президенти на всички отбори, те трябва да вземат решение къде ще играе ЦСКА, в какъв формат, с кое дружество. БФС си има правила и закони, които трябва да се спазват. Решението за ЦСКА е на ниво Изпълком.“

„Много трудно се намират пари за българския спорт. Ако не успеем да направим такива правила, че да привлечем инвеститори, ще е много трудно. Притеснен съм за всички спортове, не само за футбола. Затова ни трябва закон. Много е трудно, защото публичните пари са малко и частният бизнес не е готов да подкрепи спорта, е много трудно“, завърши Кралев.