Отборът на ЦСКА поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на България до този момент, побеждавайки тима на Берое в първи полуфинален сблъсък. „Червените“ се наложиха с 2:0 като гост в Стара Загора и взеха солиден аванс преди реванша на стадион „Българска армия“ на 21 април.

Възпитаниците на старши треньора Христо Янев напълно неутрализираха своя противник и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех. Головете за победата реализираха Самир Аясс и капитанът Борис Галчев.

Берое е първият професионален тим, срещу който ЦСКА мери сили през сезона. Пътят на ЦСКА в турнира за Купата стартира още от областните квалификации в област София, а в последствие "армейците" преминаха през Нефтохимик (3:1), Спартак Плевен (2:0) и Созопол (3:0). Берое победи Светкавица (4:0) и Банско (3:1) в първите два кръга на надпреварата, а на четвъртфиналите старозагорци триумфираха срещу Черно море след изпълнения на дузпи.

Мачът на стадиона в Стара Загора започна по впечатляващ начин за гостите. След грешка в центъра на терена от страна на домакините, Станислав Маламов открадна топката, напредна и пусна отличен пас към Преслав Йорданов по лявото крило. Нападателят проби необезпокояван от никой и след като навлезе в наказателното поле, стреля по диагонала, но Илко Пиргов изби. За зла участ на вратаря обаче, топката попадна в притичалия Самир Аясс, който от няколко метра с лекота прати топката в мрежата за 1:0.

Голът подейства като студен душ за футболистите на Петър Хубчев, който започнаха да допускат наивни грешки в отбрана. В 17-ата минута Преслав Йорданов се откъсна от отбраната на домакините, но в последния момент бе повален. Страничният рефер на мача сигнализира за нарушение, но главният арбитър Цветан Кръстев остана безмълвен и посочи играта да продължи.

Спас Делев бе единственият футболист на домакините, който внасяше някаква острота в атаките на Берое. Именно бившият нападател на ЦСКА пропусна една от най-добрите възможности за „зелените“. Делев получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и стреля силно, но и твърде неточно над вратата.

Последваха нови две опасни атаки за Берое, но Анатоли Господинов бе безкомпромисен и се справи отлично.

Шест минути преди почивката ЦСКА пропусна „златен“ шанс да удвои преднината си. След поредната контраатака за гостите, Кирил Динчев проби по дясното крило и центрира остро в малкия пеналт, където Преслав Йорданов успя да отправи удар от трудна позиция, Пиргов отклони топката, която срещна напречната греда.

В заключителната минута на първото полувреме Маламов също имаше добра възможност, но изстрелът му с глава мина далеч от вратата.

ЦСКА нанесе своя решителен удар в началото на второто полувреме. Вторият гол за „червените“ падна в 54-ата минута след великолепна акция на Станислав Маламов по лявото крило. Бившият футболист на Локо Пловдив получи топката почти на тъча, овладя и с изключително технични действия прати на земята Атанас Зехиров, пускайки топката между краката му. След като се освободи от опеката му, Маламов центрира с външен фалц към капитана Борис Галчев, който въпреки ниския си ръст, с глава реализира.

Първата интересна ситуация пред вратата на ЦСКА през второто полувреме дойде в 62-ата минута, когато Спас Делев центрира в наказателното поле, а Исмаил Иса стреля с глава, но неточно.

С напредването на времето, футболистите на ЦСКА видимо загубиха физическите си сили, което позволи на Берое да напада още по-масирано, но и това не доведе до желания резултата.

Епизодичните положения пред Анатоли Господинов почти не затрудняваха стража на „червените“, освен едно положение на Георги Сърмов, който стреля, а след рикошет,  Господинов трябваше да се намесва решително.  

БЕРОЕ – ЦСКА 0:2

0:1 Самир Аясс 5', 0:2 Борис Галчев 54'

Берое: Пиргов, Зафиров, Иванов, Милисавлевич, Динков, Зехиров, Елиаш (Божилов), Джоман, Том (Сърмов), Делев, Иса

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Грънчов, Кикарин, Йордан Йорданов, Галчев, Аяс, Маламов, Цветков, Преслав Йорданов