ЦСКА спечели своята 20-а купа на България, след като във финалната битка надигра Монтана с 1:0. Победното попадение дойде още в 12-ата минута след попадение на Маламов. Така за първи път в историята тим от В група печели трофея.

Пред погледа на легендата на българския футбол и ЦСКА Христо Стоичков, както и благодетелят на "червените" Гриша Ганчев тимът триумфира.

ЦСКА откри резултата с попадение на Маламов в 12-ата минута на двубоя.

В 6-ата минута Господинов излезе неразчетено напред, за да избие една топка като все пак успя да се справи. В следващата минута Маламов стреля от далечно разстояние, но не намери целта.

В 12-ата минута центриране на Борис Галчев от корнер намери Грънчов, който продължи топката към Станислав Маламов и той откри резултата, като матира Василев.

Малко по-късно Цветанов пропусна да удвои резултата, пращайки топката в аут след центриране отдясно. В последвалите минути и двата състава ограниираха атаки към съперниковата врата, но без опасности за двамата вратари.

В 28-ата минута ЦСКА спечели корнер, но след изпълнението му Галчев не намери най-доборото продължение на атаката и топката излезе в аут. В следващата минута Преслав Йорданов имаше добра възможност да реализира, но не уцели кълбото от 12 метра.

Коконов опита да организира добра атака за Монтана, но се забави с паса и бранител спря силата на топката, а Господинов улови кълбото в 36-ата минута. Три минути по-късно Йордан Йорданов прати кълбото встрани от вратата, но на милиметри.

В края на полувремето Иван Минчев стреля добре от пряк свободен удар, но кълбото мина встрани от вратата на Господинов, който само изгледа кълбото.

През втората част Маламов на няколко пъти пропусна да удвои преднината на ЦСКА, като в най-чистото положение нацели гредата в 57-ата минута. Малко преди гредата и Йордан Йорданов стреля опасно, но кълбото мина встрани. В 75-ата минута на срещата топката попадна във вратата на ЦСКА, след като Генчев реализира, но беше в положение на засада. Малко по-късно наставникът на Монтана Емил Велев беше изгонен на трибуните за невъздържаното си поведение спрямо носач на носилката.

В последните минути Монтана се впусна в атаки, за да търси изравняването, но не сполучи.

Така 37-годишният Христо Янев се превърна в най-младия наставник, който извежда тим на върха в турнира.

Ето как протече двубоя.

Съставите на двата отбора:
Монтана: Василев, Асен Георгиев, Мичев, Ангелов, Коконов, Тодоров, Сергей Георгиев, Хубчев, Боне, Иван Стоянов, Генчев

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов, Галчев, Пр. Йорданов, Йордан Йорданов, Аясс, Кикарин, Маламов, Грънчов