Решителност за краен успех демонстрира наставникът на Монтана Емил Велев преди финала за Купата на България с ЦСКА във вторник. Той е юноша на Левски и многократно е побеждавал "червените" като футболист.

Но като треньор има загуба от тях на финал за Купата, като това се случи през 2011 г. Тогава Кокала водеше Славия и пак беше в ролята на аутсайдер, но не успя да поднесе изненадата и да бие ЦСКА.

"ЦСКА и на снимка да ги видя, искам да ги победя", сподели пред Нова Телевизия наставникът на Монтана. Мачът срещу "червените" е във вторник от 20:00 часа и ще бъде излъчван по Diema и Diema Sport. Gong.bg също ще проследи абсолютно всичко около този мач за вас. 

Когато Кокала загуби трофея от ЦСКА, капитан на "червените" беше Тодор Янчев. Сега той не е активен футболист, но продължава да е последният капитан на тима, извеждал го до отличие.

"Най-важният елемент в един финал за мен е публиката, а в този мач тя ще е на страната на любимия ми ЦСКА. Това е нещото, което прави разликата с всички други отбори. Публиката е бил барометърът или водещото звено, което е подтиквало нашия отбор към велики победи", заяви Янчев за Нова Телевизия.