Бившият футболист на Черно море и любимец на феновете на "моряците" Матиа Курьор е малко вероятно да се завърне на "Тича". Причината е, че националът на Мартиника има оферти с много по-сериозни финансови условия от тази на варненския клуб, с който спечели Купата на България. Въпреки че ръководството на Черно море предложи на футболиста по-добра оферта от предния му престой във Варна, тя е значително по-малка от тези на останалите клубове, които искат Курьор в редиците си.

Така нападателят ще избира между предложенията на ЦСКА-София и клуб от Франция. Според близки на футболиста Матиа е по-склонен да приеме офертата на “армейците”, тъй като желанието му е да продължи кариерата си в България.

Очаква се до дни да има развитие по трансфера му, а дотогава привържениците на Морето ще се надяват играчът да избере зелено-бялата фланелка, с която възроди кариерата си, пред парите от други клубове.

Матиа Курьор прекара година и половина в Черно море, а за този период успя да намери място в сърцата на феновете от Варна. Тръгна си от "Тича" през юни в търсене на ново предизвикателство и участие в Шампионската лига, но не успя да се наложи в тима на Динамо Тбилиси, където получаваше пет пъти по-голяма заплата от Черно море.

Сега футболистът от Мартиника трябва да си намери нов тим до края на август, защото твърде късно разтрогна договора си с Динамо.