Ботев Пловдив и ЦСКА завършиха 0:0 в двубой от 9-ия кръг на Първа лига. Двата тима завършиха двубоя и с по 10 човека, след като Давид Симао в края на първото полувреме и Стенио в 66-ата минута бяха изгонени.

Така "червените" продължават да нямат успех като гост, а Ботев не може да се оплаче от спечелената точка.

Срещата започна равностойно, но все пак домакините съумяха да създадат по-опасните положения пред Китанов. Постепенно "червените" успяха да се изтеглят в по-предни позиции, но чистите голови положения липсваха. В 26-ата минута Руи Педро се измъкна зад защитата на Ботев, но ударът му не намери целта, след като топката излезе над вратата.

В 32-ата минута Неделев изведе добре Жоао Пауло в малкото наказателно поле на ЦСКА, то Китанов излезе и се справи със ситуацията. В 41-ата минута Неделев падна в наказателното поле на ЦСКА, но съдията Драганов не отсъди дузпа. Малко по-късно Манолев опита да матира Гиоргиев, но не сполучи.

В заключителните минути на първата част Симао нацели Неделев с лакет в лицето и остави съотборниците си в намален състав.

През втората част двата състава останаха с по 10 човека, след като в 64-ата минута Стенио настъпи Бумал и беше закономерно изгонен. Малко по-рано Виана падна в наказателното поле, но Драганов остави играта да продължи и вдигна жълт картон на играча на ЦСКА. Манолев пропусна от изгодно положение малко по-късно. В последните минути Косоко пропусна да донесе победата за домакините,пращайки кълбото в аут.

Бризола от Ботев е със съмнение за тежка травма, след като беше сменен през първата част. Той спъти накриво след борба за висока топка и напусна терена.

След това равенство ЦСКА се изкачи на 3-ото място с актив от 17 точки, а Ботев е с актив от 14 точки на пето място.

Стартовите състави на двата отбора:

Ботев: Георгиев, Панов, Златков, Терзиев, Стоянов, Меледже, Стенио, Бризола, Неделев, Стоянов, Жоао Паоло
ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Перес, Пинто, Виана, Арсенио, Манолев, Симао, Руи Педро, Кулма