Отборът на ЦСКА-София постигна категорична победа над Берое в мач от 8-ия кръг на Първа професионална лига. „Червените“ от София вкараха четири безответни гола на своя противник, като по този начин записаха втората си най-изразителна победа от началото на сезона. Така ЦСКА запази стопроцентовия си домакински, записвайки пета поредна победа. Двубоят бе наблюдаван и от националния селекционер Ивайло Петев.  

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Двубоят на стадион „Българска армия“ започна силно за домакините, като още от първата минута възпитаниците на Едуард Йорданеску започнаха да тормозят отбраната на гостите. В 4-ата минута на двубоя главният рефер на срещата Станислав Ставров посочи бялата точка след първото по-сериозно единоборство в едно от наказателните полета.

В опита си да избие топката, защитникът Илия Миланов удар с лакът в главата Диого Виана, а това бе достатъчен повод за съдията да отсъди дузпа в полза на „червените“. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Давид Симао, който хладнокръвно отбеляза.

Футболистите на Берое се опитаха да отговорят незабавно и почти успяха. В 8-ата минута Радослав Кирилов бе изведен отлично в наказателното поле на ЦСКА, напредна и стреля по диагонала, но Георги Китанов успя да скъси ъгъла и да избие.

При ответната атака обаче, домакините нанесоха своя решаващ удар. Арсенио Нунеш получи топката отляво и намери отлично Густаво Кулма в наказателното поле. Нападателят на домакините овладя с гръб към вратата, обърна се и стреля, оставяйки безпомощен вратаря на гостите Благой Макенджиев.

След второто попадение в мача домакините изцяло взеха инициативата в срещата и почти не позволиха на своя противник да погледне по-сериозно към вратата на Георги Китанов.

Едва две минути преди почивката новото попълнение на Берое Карлос Охене бе изведен добре в половината на „червените“, навлезе в наказателното поле, където падна след съприкосновение с Давид Симао, но Ставров сметна, че футболистът на гостите е извършил фаул в нападение.  

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено и домакините продължиха да диктуват темпото. Вторите 45-минути също започнаха с бърз гол, който тотално пречупи гостите от Стара Загора.

Само пет минути след подновяването на играта, Станислав Манолев получи топката отдясно на наказателното поле, залъга противников бранител и подаде към Диого Виана, който бе заел позиция пред пеналта и стреля силно, а след рикошет в тялото на Иво Иванов, коженото кълбо навести мрежата на гостите.

Появилият се на почивката в тима на Берое Давид Манга бе най-опасният за отбраната на домакините, но късметът не бе на негова страна. И при двете ситуации Георги Китанов надделя.

Точка на спора сложи Руи Педро девет минути преди последния съдийски сигнал, когато вкара четвъртото попадение във вратата на Берое. Давид Симао успя да изведе по отличен начин Педро, въпреки че бе грубо фаулира от Георги Божилов, Педро се озова очи в очи с Макенджиев и от близко разстояние не срещна трудности да го преодолее.

Стартовите състави:

ЦСКА: 12.Георги Китанов, 3.Антон Недялков, 23.Александър Дюлгеров, 4.Божидар Чорбаджийски, 11.Станислав Манолев, 10.Арсенио Нунеш, 6.Рубен Пинто, 17.Давид Симао, 26.Густаво Кулма, 21.Руи Педро, 7.Диого Виана

Берое: 22.Благой Макенджиев, 71.Илия Миланов, 6.Иво Иванов, 24.Венцислав Василев, 3.Карлос Охене, 13.Емин Ахмед, 4.Кохей Като, 18.Атанас Зехиров, 19.Александър Василев, 20.Неманя Милисавлевич, 9.Радослав Кирилов