Изпълняващият длъжността изпълнителен директор в ЦСКА Александър Тодоров представи новия спортно-технически и директорски екип на "червените". Самият Тодоров все още запазва длъжността си, поне докато промените не бъдат вписани в Търговския регистър. 

"Пламен Марков ще бъде спортно-технически директор, а Христо Янев ще е старши треньор. Да им пожелаем успех и дано ЦСКА по-бързо се завърне в професионалния футбол с тяхна помощ." 

"Така или иначе ще минем по пътя за оздравяването, беше хубаво да се случи, когато отборът е в А група. Ще се оздрави, но ще трябва да тръгнем от В група. Дали е за добро, само бъдещето ще покаже." 

"Няма длъжност изпълнителен директор в оставка. Или си, или не си. Все още аз съм изпълнителен директор, моето име все още фигурира в търговския регистър. Към този момент Пламен Марков ще е спортен директор", заяви Тодоров.

Той говори и за новата политика, която ще се налага от клуба, а именно да се разчита все повече на собствени кадри и да се спре изтичането на таланти от школата.  

"На последното Европейско първенство в България, за набор 98, имахме четирима национали, а това беше най-много от всички отбори в България. но трябва да се правят игрища, да се променят условията, но това е методика, която трябва да се изгради." 

"Ще се изплатят всички заплати на школата, чакам да ми се подаде списък кои треньори ще останат на работа и кои ще бъдат назначени след това. Просто изчакваме", сподели още Тодоров.

С оглед на новата ситуация с изхвърлянето на тима от елита, изпълнителният директор внесе яснота около казуса с продажбата на телевизионните права на "червените". ЦСКА няма да може сам да ги продава, каквито информации се появиха. 

"Не можем сами да си продаваме телевизионните права. Според закона за спорта, за шампионатни мачове право да продават имат само федерациите. Дали ще получим някакви суми от това, че ще се излъчват мачове от В група, нямам информация за сега", сподели Тодоров.

Накрая той засегна и темата с марката на ЦСКА, която към момента е запорирана от НАП заради огромните дългове на клуба към приходната агенция. Този казус не притеснява директора.  

"Не съм притеснен за марката ни, така или иначе при плащания към НАП, процедурата се стопира автоматично. Аз съм за втори път изпълнителен директор и все е в някакви драматични моменти. Дали съм си свършил добре работата или не съм, аз лично съм доволен от работата си", завърши Тодоров.