Васил Божков в лицето на новия изпълнителен директор на ЦСКА Цветомир Найденов декларира намерението си за оздравяване на клуба с писмо до Софийски градски съд и синдика Дора Милева.

От писмото става ясно и намерението на Божков да обезпечи и финансира изпълнението на оздравителен план при вариант на редукция и разсрочване на задълженията към кредиторите, който да бъде предложен от длъжника или синдика съгласно разпоредбата на Търговския закон.

 „Основната ни цел е „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД да не бъде обявено в несъстоятелност и да не прекрати своята дейност, а да се изготви и депозира пред съда по несъстоятелността оздравителен план, съобразен с всички изисквания на действащото законодателство“, се казва още в писмото.

 „Интереса за инвестиране в оздравяването на „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД е обусловен от възможността клубът да възстанови професионалния си статут и още през предстоящия футболен сезон да вземе участие в турнири или първенства като професионален футболен клуб“, пише още представителят на Васил Божков – Цветомир Найденов.