Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че клубът се разграничава от действията на феновете на тима по време на двубоя с израелския Ашдод на „Българска армия“. Според Марков, мачът е трябвало да бъде прекратен от главния рефер на срещата заради грубата игра на израелските футболисти.

Феновете на „армейците“ прекъснаха двубоя в последната минута, след като нахлуха на терена и подгониха футболистите на гостите.

„Във всички случаи не подкрепям това, което се случи на „Българска армия“. Това не може да бъде форма за решение на проблемите. Разграничавам се от тези действия. Това не води към никакво развитие, не само в ЦСКА, а и в българския футбол. Има си ред, който трябва да се спазва. Всички трябва да знаят, че това не е начин да изразяват недоволството си. Те са нашият 12 играч, знаем че без тях няма да бъдем толкова силни, но не искаме да толерираме, каквато и да е омраза и антисемитизъм“, коментира Марков в интервю за TV7. 

 „За мен е необяснимо защо отборът на Ашдод бе толкова агресивен и то в приятелска среща. Имаше агресивно поведение от страна на състезателите на Ашдод. Тази агресивност на терена е въпрос на съдийски отсъждания. Имаше неадекватна намеса от реферите. Този мач можеше да бъде прекратен. Не бяха малко случаите, в които наши футболисти можеше да стигнат до тежки контузии“, продължи спортният директор на ЦСКА.