В неделния ден ЦСКА се изправя пред поредния си противник в Югозападната В група. В четвъртия кръг от първенството в третия ни ешелон „червените“ ще гостуват на Ботев Ихтиман, а двубоят, който започва от 15,30 часа, ще се играе на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“.

Дотук момчетата на Христо Янев са без конкуренция в шампионата, където записаха три поредни победи, вкараха 13 гола и все още нямат допуснат във вратата си. През седмицата „армейците“ имаха тежък мач за Купата на България срещу Септември София, който бе спечелен с 1:0, което означава, че техният наставник отново може да прибегне до ротации.

Александър Бранеков почти сигурно ще пропусне двубоя срещу Ботев Ихтиман заради болки в глезена, които го мъчат от началото на седмицата. Сред отсъстващите заради контузии са Момчил Цветанов и Александър Александров, като тяхното завръщане няма да стане факт поне в близките 2-3 седмици. Доста по-тежко контузен е крилото Станислав Маламов, който е аут за два месеца.

Ихтиманци минават за аутсайдери в групата, тъй като тръгнаха с 3 поражения от 3 мача, но пък имат амбицията да препънат далеч по-именитите си съперници. Техният наставник Валери Свиленов дори заяви, че е готов да се надиграва с „червените“. „Не ни е страх, независимо от класата на съперника. С оглед на това, което показаха „армейците“ срещу Септември, съм оптимист. Ще играем за победа, но ще видим какво ще се получи в двубоя“, коментира той.

При символичните домакини наказан единствено е Стефан Лачов, докато двете нови попълнения Васил Велев и Петър Петров ще бъдат на разположение за срещата.

Рефер на двубоя ще бъде Младен Пенев от Кюстендил, а любопитното е, че на 9 септември двата тима могат играят отново един срещу друг, ако ЦСКА победи Сарая за Купата.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!