ЦСКА, без много-много да се напъва, продължи безоблачната си серия в Югозападната В група и надигра с 4:0 Чепинец като гост в мач от 19-ия кръг. Преслав Йорданов реализира 2 гола за успеха, а по един добавиха Самир Аясс и Александър Александров.

Отборът на Христо Янев имаше преимущество в хода на всичките 90 минути, които обаче бяха белязани от някои откровено грешни съдийски решения. „Армейците“ завършиха с 2 отменени гола, докато Чепинец може да има претенции за засада, която попречи на Алек Манолов да излезе сам срещу вратаря.

Както се очакваше, още от самото начало ЦСКА наложи превес на терена и в 6-ата минута изглеждаше така, сякаш „червените“ успяха да открият резултата. Кирил Динчев, десният защитник на гостите, се включи чудесно в атака и центрира към Момчил Цветанов, който засече във вратата, ала съдиите прецениха, че е имало засада. Преценката им обаче съвсем не беше докрай категорична.

В 13-ата минута столичани изтърваха първият си голям шанс. Боби Галчев центрира от пряк свободен удар, а Божидар Чорбаджийски с глава свали покрая вратаря Илиян Георгиев. Топката стигна до Йордан Йорданов в малкото наказателно поле, ала защитникът Дейвид Пенчев спря изстрела му точно пред голлинията.

Към средата на полувремето ЦСКА получи доста удобен пряк свободен удар на около 26-27 метра почти фронтално срещу вратата. Галчев стреля фалцово и умело над стената, като шутът му прелетя на половин метър покрай десния стълб.

В 30-ата минута съдиите отмениха втори гол на ЦСКА, като този път откровено сбъркаха. Галчев получи отдясно и центрира по тревата, а Преслав Йорданов и Момчил Цветанов изскочиха на голови позиции. Таранът шутира от 5-6 метра право в тялото на вратаря, а Цветанов направи добавка с глава. Страничният съдия реши, че фланговият футболист на „червените“ е бил зад линията на топката, докато повторенията по-скоро убедиха, че ситуацията е редовна.

В крайна сметка в 39-ата минута „армейците“ най-сетне откриха. Борис Галчев разсече централната защита на Чепинец с хубав извеждащ пас за Самир Аясс. Бившият играч на Берое, останал сам срещу Илиян Георгиев, без проблем преодоля вратаря и вкара на празна врата – 1:0.

Секунди преди края на полувремето реферите ощетиха жестоко и домакините от Велинград. Деян Костадинов хубаво изведе Алек Манолов сам срещу вратаря Анатолий Господинов, но по някаква причина страничният съдия вдигна флаг за засада. Още в самото развитие на ситуацията се видя, че такава не може да има, тъй като Манолов бе поне метър зад предпоследния в отбрана за ЦСКА Кирил Динчев.

След почивката „червените“ набързо приключиха интригата с попадение в 47-ата минута. Динчев бе изведен чудесно отдясно в наказателното поле и още по-хитро пусна успореден пас пред вратарското поле. Защитата на Чепинец не се ориентира добре и позволи на Преслав Йорданов необезпокояван да прониже мрежата – 2:0.

Попадението определено доведе до явен спад в тонуса на срещата, тъй като тимът на Христо Янев спря да атакува със същия интензитет. Домакините от своя страна опитаха да търсят път обратно в срещата, но след средата на втората част и силите им като че ли привършиха.

В 75-ата минута резервата в лагера на ЦСКА Александър Александров пробва нещо нестардартно и шутира с всичка сила от около 25 метра. Шутът на крилото влиташе под гредата, ако не беше страхотната намеса на Илиян Георгиев.

Осем минути преди края Борис Галчев разтресе напречната греда след шут от пряк свободен удар, а вече в 84-ата резултатът стана класически. Момчил Цветанов преодоля съперник отляво и нахлу в наказателното поле, след което даде остър пас по тревата за Александър Александров, който не пропусна да порази целта на метър пред голлинията.

Последният гол падна в третата минута на продължението, като Галчев блесна с подаване от десния фланг, с което намери Преслав Йорданов на чиста позиция. От 6-7 метра таранът стреля безпощадно над вратаря и до лявата греда, за да оформи крайния резултат.

С голова разлика 79:2 и 19 победи от 19 мача ЦСКА е лидер в класирането. Чепинец от своя страна е 10-и с 20 точки, като регистрира 9-о поражение за сезона.