Отборът на Сливнишки герой отне първи точки на ЦСКА през сезона, след като изтръгна равенство 2:2 срещу „червените“ в мач от 30-я кръг на Югозападната В група. Така след 27 поредни победи във В група и общо 36 успеха през сезона, ЦСКА допусна първи хикс.

Сливнишки герой, който е трети във временното класиране в Югозападната В група пък се превърна в първия тим, който не позволява поражение от „червените“. За състава това бе пети хикс в трета дивизия този сезон, като отборът има още 19 победи и 5 поражения.

Двубоят бе изключително интересен, особено през второто полувреме. Гостите на два пъти повеждаха в резултата, а ЦСКА изравняваше. За Сливнишки герой се разписаха Александър Александров в 39-ата и Светослав Диков в 76-ата минута, а за „червените“ точни бяха Преслав Йорданов в 61-ата и Момчил Цветанов в 80-ата минута.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА ТУК

ЦСКА за първи път допусна изоставане през първото полувреме през този сезон, след като Сивнишки герой дръпна на „червените“ с 1:0 в 39-ата минута. Александър Александров реализира, след като първоначално топката се удари в гредата на вратата на Анатоли Господинов при силен шут на Светослав Диков. Александров бе най-съобразителен и откри резултата за Сливнишки герой при първия и единствен удар на гостите към вратата на „червените“ за първото полувреме.

Отборът на ЦСКА имаше преимущество в тези първи 45 минути, но не успя да създаде 100-процентови голови опасности. Най-интересното положение бе в 8-ата минута, когато Станислав Маламов напредна добре, пусна към Момчил Цветанов, но топката мина встрани от вратата на Сливнишки герой.

Последва една обещаваща ситуация в 17-ата минута, когато Станислав Маламов напредна добре, пусна към Момчил Цветанов, но топката мина встрани от вратата на Сливнишки герой. Малко преди гола на гостите, в 32-ата минута Преслав Йорданов успя да засече топката с глава в наказателното поле след центриране, но изпрати топката над вратата на съперника.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Второто полувреме обаче предложи истинско зрелище за зрителите на стадион „Васил Левски“. Домакините се втурнаха да търсят изравняване и в 57-ата минута Момчил Цветанов пропусна добра възможност. Маламов намери отлично Цветанов, който с глава прати топката встрани от вратата на Сливнишки герой.

Четири минути по-късно, в 61-ата ЦСКА успя да стигне до равенството. Преслав Йорданов засече центриране на Момчил Цветанов от ъглов удар и реализира за 1:1. Пет минути по-късно при сблъсък в наказателното поле на Сливнишки герой. Станислав Маламов отправи удар и след съприкосновение с противник остана на лежи на тревата. Удар на влезлия като резерва Костадин Хазуров в 68-ата минута пък мина над напречната греда на Сливнишки герой, а преди това и Преслав Йорданов отправи удар, но вратарят на гостите спаси.

Натискът на отбора на ЦСКА се засили, но в 76-ата минута Сливнишки герой пак излезе напред в резултата. Светослав Диков реализира за гостите, а само две минути по-късно нова атака за Сливнишки герой завърши с удар на Диков.

Интригата в двубоя се запази с бързо изравняване за домакините. В 80-ата минута Момчил Цветанов изравни за 2:2 с параболичен удар. Цветанов опита центриране, топката се отби от гредата и влезе в мрежата на Сливнишки герой.

В оставащото време домакините опитаха да стигнат до победен гол, но така и не успяха, а в края напрежението взе връх. В заключителните минути Момчил Цветанов бе фаулиран и нервите му не издържаха. Стигна се до бутане и размяна на реплики между футболистите на двата тима.

В последната минута на добаветото време в мача Сливнишки герой остана с 10 човека, тъй като Виктор Георгиев получи червен картон.

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Милен Кикарин, Йордан Йорданов, Петър Витанов, Николай Цветков, Станислав Маламов, Момчил Цветанов, Преслав Йорданов.

Резерви: Стоян Колев, Васил Попов, Николай Дичев, Самир Аясс, Александър Александров, Павел Головодов, Костадин Хазуров

Треньор: Христо Янев

Сливнишки герой: Димитър Симеонов, Марков, Виктор Георгиев, Георги Гайдаров, Евгени Грозданов, Николай Маринов, Светослав Диков, Ивайло Цветков, Красимир Георгиев, Румен Кереков, Александър Александров

Резерви: С. Деспотов, Л. Деспотов, Иванов, Генов, Стефанов, Кралев, Маджиров

Треньор: Красимир Трайков