Вече е окончателно ясно, че оздравяването на настоящото дружество ПФК ЦСКА АД е почти невъзможна мисия!

Стана ясно, че е свикано събрание на кредиторите, което е насрочено за...20 юли 2016 година! Това реално е едва няколко дни преди старта на новото футболно първенство. Изискването в този случай е да бъде спазен поне 45-дневен срок от сега, тъй като сред кредиторите има доста чужденци и те имат нужда от необходимото време да организират пристигането си в България, ако желаят да присъстват на това общо събрание.

Тепърва по процедура след това може да възникнат обжалвания по взетите решения, което ще удължи срока допълнително с месеци. Така дори да се появи някой с оздравителен план, то той вече е неприложим, тъй като ако ще се изчаква решение от общото събрание, а в същото време БФС трябва да реши дали ПФК ЦСКА АД да играе в новата елитна лига на България, то на практика ЦСКА трябва да пропусне един сезон и да не играе никъде.

Също така усложняваща ситуацията с т.нар „оздравяване” е и новината, че дълговете са нараснали с няколко милиона отгоре и към днешна дата са между 30 и 33 милиона лева.

В същото време до два-три дни се очаква регистрацията на ПФК ЦСКА 1948 АД.