Близо 2 часа продължи срещата между ръководство и фенове на ЦСКА. Над 4 хиляди "червени" привърженици заеха места в Сектор А на стадион "Българска армия", за да чуят думите на Гриша Ганчев и да зададат своите въпроси към ръководството на клуба.

Освен Ганчев, на създадената сцена пред Сектор А бяха още легенди като Любо Пенев, Димитър Пенев, Димитър Якимов, Стойне Манолов, спортния директор Пламен Марков и обществени лица, привърженици на ЦСКА.

Ето и хронологията от случилото се:

10:13 Солиден брой фенове на ЦСКА вече са заели своите места в Сектор А на стадион "Българска армия". Гриша Ганчев вече е на стадиона, но срещата не е започнала. Пред трибуната е изградена трибуна, от която ръководството на ЦСКА ще говори пред привържениците.

10:27 Срещата току-що стартира. Водещ е популярният фен на ЦСКА Ники Кънчев.

10:28 На трибуните до Гриша Ганчев са легенди на ЦСКА като Любо Пенев, Димитър Пенев, Димитър Якимов, Стойне Манолов, Пламен Марков и други.

10:40 Гриша Ганчев говори първи от трибуната и посочи два варианта пред бъдещето на клуба като даде възможност на феновете да изберат този, който искат.

„Пред ЦСКА има два варианта - вие изберете кой, или ново дружество, имам уверение, че няма да ни пречат да се върнем, където искаме като ще бъдем правоприемник на настоящия клуб с всички титли. Другият вариант е да вземем лиценз на отбор от А група“, заяви Ганчев пред над 3 гиляди души, заели място в Сектор А на стадион „Българска армия“.

„Трябва да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Ясно е, че ЦСКА има много силни врагове, но е грозно, когато враговете са и вътрешни, и външни. Ние ще им отговорим с любов, с враговете се разправяме на зеления терен.“

„Ще се борим срещу неправдата с позволени средства. Има доста сбъркан модел по отношение на оста държава – ОСК ЦСКА. ЦСКА не е само футболният клуб. Ние трябва да си търсим правдините. Ясно е, че държава без спорт е никаква държава. Никой не ни е виновен, че сме стигнали до това състояние.“

„Нека дискусията да е точна и ясна, и кратка. Може да организираме и мини-референдум, в който всички „армейци“ да кажат собственото си мнение. Което мнение надделее, това ще направим. Глас нарочен, глас Божи“, завърши Ганчев.

10:46 На въпрос на фен, дали евентуалното ново дружество ще продължи битката си във В група, Ганчев отговори, че утре предстои среща на ръководството на ЦСКА с Борислав Михайлов по този въпрос. „Има уверение, че отборът ще продължи във В група, но от Боби Михайлов всичко може да се очаква, тъй като в последните няколко месеца част от решенията му бяха доста неадекватни. Но имаме уверение, че евентуално ново дружество, което вече е регистрирано, ще продължи във В група.“

10:50 Думата взе спортният журналист Георги Атанасов.

10:55 Ганчев: Аз мисля базата в Панчарево да си я върнем на държавата и да си купим терен, има земеделски земи около София, 50-60 декара и да се изгради нормален център, на който да се готвят нашите отбори от юноши до мъже. Няма смисъл постоянно да ни натяква държавата, че ни го дава, че било нейно.

Аз за съжаление не съм юрист и гадател, но компромиси се направиха през годините много. Излишно е да споменавам примерите. И Берое, и Разград, и Локомотив Пловдив, и Ботев, и който си искате.

Ние днес сме се изправили пред вас да кажете своето желание, другата работа оставете на нас. Ние искаме с дипломация да тръгне клуба и да отиде там, където у е мястото. Ще харчим толкова, колкото изкарваме и няма да се позволи оттук нататък тази разсипия, която е била. И с малко пари можем да бъдем голям клуб. За какво са дадени тези пари? Не мога да разбера защо е било необходимо това нещо. Ако сте ме разбрали, това е моята идея.

10:58 Ганчев: Ако не е българска практика, има европейска практика. Тя се случи с Глазгоу Рейнджърс. По същата схема сме направили със старото и новото ЦСКА. Да не им обясняват, че ще нарушим законите на Фифа, Фафа и така нататък. Новото дружество на Глазгоу Рейнджърс купува активи във вид на титли, знам от старото дружество и УЕФА му даде път да съществува. А в старото дружество синдикът се разпорежда. Не си мислете, че съм някакъв гений да го измисля това. Просто го взехме и прекопирахме от Глазгоу Рейнджърс.

10:59 Ганчев: Със стадиона има няколко варианта. Стадионът в този вид не трябва да бъде по този начин. Всички сте били на мачове в Ловеч, видели сте как е там. Тази писта ще си остане, отборите терябва да излизат през Сектор А. Това е тежка инвестиция, но ако ние правилно си изиграем картите не е невъзможно да се случи в следващите 2-3 години. Ще започнем постепенно с единия сектор, с другия. Козирката ще си остане, защото навява хубави спомени от победи, но ще я заздравим.

11:01 Ганчев: Легитимната власт на футбола в България е шефът на БФС. Трябва да се съобразяваме с техните решения. Не знам каква ще му е позицията, знам, че е много болен от два месеца, постоянно стомах го е болял човека. Дано се е излекувал и да седнем да говорим като хората.

11:12 От фен фракцията "Офанзива" обявиха категорично, че не желаят "никакви сливания, да взимаме лицензи на отбори от Б, А и така нататък. Няма да отстъпим. Ние няма да се сливаме с никого. Успех, вярваме във вас".

11:19 Ганчев: Ще се направят такива работни групи и парите ще се разходват целево. Инфраструктурата е голямо перо, в последните 25 години няма никаква инфраструктура. За нея ще ни трябват огромни пари, за които ще мислим по какъв начин да се привличат. На този етап е важно да оцелее отбора, оцелее ли отборът с новото дружество аз ви обещавам, че всичко ще тръгне по мед и масло.

11:20 Последните думи на Ганчев доведоха до скандиранията „Гриша Ганчев“.

11:26 Ганчев: Аз съм аполитичен по простата причина, че не съм такова...Демокрация, шарен свят, каквото си искате можете да правите. Аз говоря за спорт.
Относно въпроса ви за Атлетик Билбао, хубаво е, но просто не мога да губя. Ние трябва да сме конкурентни. Но няма да е това нещо по 20-30 човека да се сменят на полусезон. Ще има българи, надявам се след няколко години да са от школата, но бъдете сигурни, че най-добрите деца от провинцията ще идват тук, бъдете сигурни. Къде могат сега да спят, да се подготвят? Само от гладни хора стават големи спортисти. Нахраненият човек е спокоен човек, на него спортът му е хоби. Затова трябва да прекратим тази шуробаджанащина и корупция, която е била в школата на ЦСКА. И аз съм родител, и аз съм искал моите деца да станал големи спортисти. Тръгнали са по друг път. Спортист се ражда в бедността. Да обяснявам ли какви примери имам в Ловеч. Дойде един с две С-класи, беше 85 килограма синът му осми клас. Искаше да даде 100 хиляди лева, казах му да си спести парите и да го направим борец. Важно е да имаме добри треньори при юношите. Благодаря на Стойне Манолов. Ако не е този човек, няма къде да тренираме. Истински цесекар. Дава ни терените, без финансови интереси. Ей такива ни трябват 100 човека и сме готови.

11:28 На трибуните вече има над 4500 зрители.

11:30 Думата взе Стойне Манолов, който заяви, че ще бъде до Гриша Ганчев във всяко едно начинание.

„Ако прецени, че е премиер не само на Лудогорец, на Левски. Мисля, че трябва да даде тези спонсори, които дава на Левски и на останалите, реципрочно на ЦСКА. Тогава може да е сигурен, че никой по трибуните няма да скандира неговото име.“

„БФС по много странен и различен начин четат документите. Не знам какви са страховете на Борислав Михайлов, но те трябва да са много големи като види колко обединени сме всички в ЦСКА. Искам да пожелая на всички вас само хубави моменти оттук нататък.“

11:33 Пламен Марков: „Показахме каква сила е ЦСКА. Вие сте гарант, че ЦСКА ще продължи да го има. Като ви гледам, вие сте повече от агитките на който и да е клуб от А група. ЦСКА съществува и ще продължи да съществува. За мен е чест да съм на тази маса с легенди на клуба и хора, популярни в обществения живот, които са прегърнали червената идея.“

„Ние сме гарант, че оттук насетне нашият клуб ще се развива ясно. Вие ще вземете решението как да се развива нашият клуб. ще продължим за обединяването на всички ветерани на ЦСКА, защото досега не бе така. Политиката бе за обединение на клуба.“

„Те са добре дошли по всяко време на стадиона. Трябва да има обединение и на вас, феновете. Ние ще бъдем силни само когато сме заедно.“

11:36 Легендата Димитър Якимов също взе думата: „Искам да ви върна много години назад, някъде около 60-а година. Цял свят знае отбора на ЦСКА. Тогава се чуваха възгласи, че ЦСКА не трябва да съществува. До ден днешен, в който някои хора са го постигнали. Но както виждам обстановката, виждам, че ЦСКА още е жив и ще бъде винаги жив. ЦСКА е един, сигурен съм, че ЦСКА е жив и ще бъде жив.“

11:38 Думата взе и Димитър Пенев: „Искам да благодаря на господин Ганчев. Тази покана я чаках вече пети месец. Знае се, че ЦСКА ще го има стабилен и за в бъдеще. Пет месеца останалите ветерани трудно влизахме в нашия дом, където сме 50 години. Надяваме се, че следващата среща, нека взаимно решаваме въпроси, които са държавни, вие много отдавна сте червени, ще помагаме на господин Ганчев, на ръководството.“ 

11:45 Бившият служител на ЦСКА Калоян Стоянов опита да вземе думата, но бе бурно освиркван от феновете на ЦСКА, които не му позволявиха да отправи своя въпрос към Гриша Ганчев.

12:06 Срещата между ръководство и фенове на ЦСКА завърши с оптимистично обобщение от страна на Гриша Ганчев: "Мисля, че ще свършим работа и нещата ще вървят нагоре".

След срещата пък предстои и поредният мач на ЦСКА от първенството на Югозападната В група. От 14.15 часа на "Армията" момчетата на Христо Янев приемат Беласица в опит да постигнат девета победа от девет мача. До момента ЦСКА е с пълен актив от 24 точки като дори няма допуснат гол във вратата си.