Португалският футболист Сержиньо Рибейро заяви пред Гонг, че е осъдил ЦСКА. Трибуналът е отсякъл, че „червените“ му дължат 110 000 евро. През 2012 година той преминава от Локомотив Пловдив в ЦСКА. Халфът разкри как е станал трансферът и каква е била ситуацията в клуба от „Армията“ по онова време.

„Трибуналът присъди в моя полза. Аз спечелих делото. Дължат ми 110 000 евро“, бяха първите думи на Сержиньо пред медията ни.

Футболистът разказа как е станал трансферът му от Локо Пловдив в ЦСКА: „Когато бях в Локомотив Пловдив двамата президенти разговаряха и се разбраха. Коко Динев преговаря с президента на ЦСКА, който беше тогава в клуба /това става по времето на Титан/. След техните разговори, те решиха аз да премина в ЦСКА. Междувременно, когато отидох да подпиша договора с ЦСКА пристигна един адвокат. Не му знам името, но той направи договора ми. След всичко това аз подписах договор за две години. Давах живота си за ЦСКА, но те не изпълняваха нищо от обещаното. Платиха само четири месеца. Аз давах всичко от себе си за емблемата на клуба. Умирах за клуба. Хората, които бяха там не се интересуваха от клуба. Не ги интересуваше нищо, а само гледаха своите финансови интереси. Само искаха да крадат пари. Не ги интересуваше нищо от историята на клуба. Нямаха амбиции за отбора, а ги интересуваше да отклоняват пари от там. Не ги интересуваха останалите хора, не плащаха на някои от футболистите, а те провеждаха тежки тренировки. Аз какво можех да направя? Давах всичко за ЦСКА, но тогавашните президенти не бяха сериозни. Не бяха сериозни към футболистите, не бяха сериозни и спрямо клуба“, обясни развълнувано Сержиньо.

„Знам, че клубът може да отиде във фалит. Разбирам добре какво е положението. Това обаче са си моите пари. Аз за тези пари съм работил, заради това съм и притеснен“, завърши португалецът, който след ЦСКА игра за отборите на Металург Запорожие и гръцкия АЕЛ Лариса.