Бившият играч на ЦСКА Брайън Хауърд ще продължи кариерата си в най-ниското професионално ниво на английския футбол. От днес полузащитникът е играч на представителя на Лига 2 Оксфорд Юнайтед. 

Договорът на халфа е до края на годината, като в него има опция за удължаването му до края на сезона. Всичко зависи от представянето на Хауърд в следващите три месеца и половина. 

Играчът беше без отбор, след като беше освободен от Бирмингам през юни. От тогава три месеца той безуспешно се опитваше да си намери тим, докато не се установи в сегашния си тим. Досега е тренирал със специален фитнес-специалист. 

"Много съм доволен от обстановката в Оксфорд. Тук веднага се заеха с мен и ми помогнаха да навляза във форма. Наистина тук ме карат да се чувствам у дома", сподели Хауърд пред сайта на новия си отбор. 

Полузащитникът дойде в ЦСКА миналото лято и се водеше като "подарък" от тогавашния член на Надзорния съвет Лоурънс Дейвис. Още през зимата обаче англичанинът беше освободен, а в серия интервюта след това изкара "червените" ужасяващ клуб пред медиите на Острова.