Молдовският Зимбру отстрани ЦСКА снощи и с това написа златна страница в историята си при участието в евротурнирите. За първи път този отбор стига до третия квалификационен кръг на Лига Европа след нулевото равенство с "червените" снощи. 

Нито в този турнир, нито в предшественика му Купата на УЕФА, молдовците са успявали да отстранят два последователни опонента. Освен ЦСКА, те се справиха преди това и с македонския Шкендия Тетово. 

Всъщност, Зимбру още на два пъти е отстранявал по два съперника в един сезон в евротурнирите, но това се е случвало в Шампионската лига. Това се случва в две последователни години - 1999 и 2000 г. 

"Червените" са общо 13-ият опонент, който молдовският отбор отстранява в участията си в Европа. За съжаление на българските фенове, две от тези "жертви" са български тимове, като освен ЦСКА е отстраняван и Литекс. 

Освен българските тимове, другите сравнително известни отбори, елиминирани от Зимбру, са словенският Марибор и грузинският Динамо Тбилиси. Другите са полуаматьорски тимове от Уелс, Ирландия, плюс албански, казахстански и азербайджански представители.