Отборът на ЦСКА едва успя да победи тима на Банско в контрола, играна на стадион в курортното градче. „Червените” се наложиха с 1:0 благодарение на единствения гол на Руи Мигел четири минути преди последния съдийски сигнал.

Двубоят, който се игра пред близо 1000 зрители бе своебразен дебют за парагвайските футболисти на армейците Уго Баес и Джонатан Гомес. Баес започна срещата като титуляр, докато Гомес се появи на терена през втората част, но остана в игра само няколко минути, след като получи травма в коляното и бе заменен. В игра за ЦСКА се завърна и вратарят Здравко Чавдаров, който записа първи минути от мача с Дери Сити, когато получи травма в главата. Срещата в Банско бе наблюдавана и от собственика на „червените” Димитър Борисов.

Първото полувреме премина равностойно, като първата интересна ситуация пред една от двете врати дойде в третата минута. Мишел Платини бе фаулиран пред наказателното поле на домакините, а свободният удар бе изпълнен от Тодор Тимонов, който стреля силно, но вратарят успа да отрази удара.

Последваха две отлични ситуации за футболистите на Банско, но първо Стойков, а няколко минути по-късно и Топузов действаха разконцентрирано пред Здравко Чавдаров. Най-чистата ситуация през първото полувреме отново бе пред вратата на лидера в А група. Нападателят на домакините Стойков бе изведен очи в очи с Чавдаров, но стражът отново надделя в ситуацията и със сетни усилия успя да избие в корнер. В заключителните минути на първата част Златинов от тима на Банско игра изключително грубо срещу Уго Баес и получи съвсем заслужен червен картон. По договорка на двамата старши треньори обаче, на негово място се появи нов футболист и така двата тима продължиха играта при числено равенство на терена.

На почивката наставникът на „червените” Любослав Пенев направи пет промени в своя състав. В игра се появиха Ивайло Петров, Давид Силва, Гомес, Орлинов и Руи Мигел. 15 минути по-късно Гомес и Орлинов отново седнаха на резервната скамейка, като уругваецът бе заменен поради травма.

Единственият гол в мача падна четири минути преди неговия край. Руи Мигел бе изведен добре отляво, като при паса останаха съмнения за засада. Нападателят продължи да играе, напредна и с удар по земя прати топката в мрежата за 1:0. В последните минути ЦСКА имаше две нови възможности за гол, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен.