Бившият старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов е изненадан от пасивността на феновете на тима на фона на случващото се в Борисовата градина. Тази сутрин Младенов бе на стадион „Българска армия“, където трябваше да се състои Общо събрание, но то пропадна заради отсъствието на мажоритарните собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев.

„Това бездействие трябва да приключи веднъж завинаги, защото по този начин страдат милиони фенове, които милеят за емблемата. В декларацията, която направихме днес се казва ясно и точно какво е мнението на всички, които присъствахме, така че е излишно да коментираме. При всички положения тази пасивност трябва да приключи“, коментира Стойчо Младенов.

„Мен лично ме изненадва и учудва пасивността на феновете, защото тук става дума за бъдещето на нашия клуб, на любимия клуб. Да стоим отстрани и да гледаме е много лесно. Да критикуваш отстрани и да коментираш от своята некомпетентност е аматьорско. Поведението трябва да бъде едно и също, вси1ки трябва да бъдем загрижени, защото в момента се решава съдбата на клуба, В един момент можем да загубим своята идентичност, титли, купи и всичко останало. За какво сме се борили и сме си давали здравето до този момент“, продължи той.

Младенов допълни, че възнамерява да дари всички свои акции на феновете, както направи и с неустойката, която трябваше да получи от ръководството за прекратения договор.

„Нямам обяснение за новите собственици. Всеки може да даде свое обяснение, но аз милея и страдам за клуба. В момента нищо не можем да направим. Видяхте, че събранието се провали заради отсъствието на мажоритарните собственици. Всичко може да се промени, може да се промени за часове. Всичко е въпрос на желание от страна на собствениците. Каквото трябва от моя страна го правя с максимална прозрачност. И не само аз, а и всички днес, които присъствахме. Предприета е една перфектна и огромна организация, за да може да се потуши всяко едно действие или противодействие от страна на фенове, ветерани, легенди. Къде са, не ги виждам, кротуват спокойно“, каза още специалистът.

„Няма нищо по-хубаво от това да се върне Божков и аз се кръстя и се моля, господ да го направи така, че наистина хора като Васил Божков и Гриша Ганчев да се върнат и да управляват ЦСКА. От това по-хубаво няма. Всяка неделя ходя и паля свещ за ЦСКА“, завърши Младенов.