Новото попълнение на ЦСКА-София Давид Симао даде интервю пред пратеника на Нова телевизия в Австрия Мирослав Арабаджиев, в което сподели първите си впечатления от престоя при „червените”.

„Много съм доволен, че съм тук в ЦСКА. Това е голяма чест за мен – да нося тази фланелка и да защитавам цветовете на този клуб. Това обаче е и голяма отговорност за мен.”

„Аз съм футболист, който обича да държи топката. Обичам отборната игра. Не знам какво повече да кажа. Ще се опитам да помогна на отбора. Напълно ще бъда отдаден на клуба.”

„В Арука прекарах три години. Миналия сезон беше отличен за този отбор, завършихме на пето място. Това беше изключително постижение, бих казал историческо.”

„Знам, че ЦСКА е отбор, който винаги се бори за участие в Европа и ще направя всичко възможно, за да задоволя изискванията. Моят личен мениджър е говорил с треньора и с президента на ЦСКА за идването ми тук. Всичко стана много лесно, бързо се стигна до договор между мен и ЦСКА.”

„Знам, че ЦСКА е исторически клуб за България, най-големият клуб в България. Има големи постижения в Европа, на напоследък е имал известни проблеми. Знам също, че президентът е човек, който има голям характер. Знам също, че отборът има много горещи фенове.”

„Личните ми амбиции тук са да играя възможно най-много минути. Искам да помогна максимално на отбора, за да може да спечели титлата, така че догодина да можем да играем в евротурнирите.”

„Разговарях с останалите португалци в отбора – Арсенио и Диого. Разказаха ми хубави неща за клуба. Тяхното присъствие в отбора със сигурност ще ми помогне по-лесно да се адаптирам към отбора. ЦСКА е фантастичен клуб с много фенове. Нещата тук са много професионални и съм много щастлив, че ще играя в този отбор.”

„На феновете на ЦСКА ще кажа, че винаги ще се старая да давам най-доброто от себе си за отбора. А те нека да подкрепят тима с цялото си сърце. С тяхна помощ винаги ще бъде по-лесно за нас”, заяви Давид Симао.